Pikantné mäsové roládky fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 20. mája 2014

Inšpirácia z knihy Európska kuchárka, pôvodný recept s arašidami pochádza z Luxemburska. Pripravila som ho ako večeru pre moje väčšie deti - dcéru Zobraziť celý popis Inšpirácia z knihy Európska kuchárka, pôvodný recept s arašidami pochádza z Luxemburska. Pripravila som ho ako večeru pre moje väčšie deti - dcéru a jej priateľa :-)

3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 dkg
6 dlhých tenkých plátkov
2 PL
1 strúčik
1 ČL
3 dkg
1,5 dcl
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Bravčové stehno som kúpila nakrájané na menšie steaky, tie som umyla a vyklepala z oboch strán. Ak budete mať rezne väčších rozmerov, budú roládky väčšie,moje boli také mini :-)Zmes na potieranie rezňov si pripravíme zmiešaním paradajkového pretlaku, pretlačeného strúčika cesnaku, ostrej horčice a korenia. Ak máte nelúpané mandle, zalejte ich vriacou vodou, nechajte postáť, olúpte a nasekajte nadrobno.

    Pikantné mäsové roládky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne potrieme zmesou

    Pikantné mäsové roládky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    položíme naň plátok slaninky a posypeme nasekanými mandľami, polovicu mandlí si necháme na ozdobu.

    Pikantné mäsové roládky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zvinieme do rolády a tesne vedľa seba ukladáme do misy s olejom, v torom sme rozmiešali citrónovú šťavu. Roládky necháme marinovať 4-6 hodín v chlade.

    Pikantné mäsové roládky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po uplynutí času rolády vyberieme, na viacerých miestach prepichneme špáradlom a narežeme na slimáčiky

    Pikantné mäsové roládky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bravčové slimáky pripravené k tepelnej úprave,ešte ich osolíme

    Pikantné mäsové roládky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Panvicu alebo gril potrieme bravčovou masťou, rozhorúčime a slimáčiky opekáme na silnejšom ohni z každej strany asi 5 minút, podľa hrúbky, pekne do červena.

    Pikantné mäsové roládky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako prílohu som podávala zemiakovú kašu, jedlo som posypala zvyšnými nasekanými mandľami opraženými nasucho.

    Pikantné mäsové roládky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dusila som aj kapustu ako alternatívnu prílohu, ale môže sa použiť aj akýkoľvek šalát z čerstvej zeleniny. Veľmi nám chutilo :-)

    Pikantné mäsové roládky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

safran
super nápad na vytvorenie slimákov :-) toto si zapamätám a zneužijem inde .-))) bude sa hodiť so špajdľami na mnohú grilovačku (nielen mäsovú)
kukulienka71
aj z rýb sa to dá pekne vytvoriť, z akéhokoľvek plátu mäsa. Na grilovačku ako stvorené ;-) Ak sa použijú dlhšie špajdle, môžu sa slimáky napichať zaradom nad seba, ukáže to pekne, myslím. Ďakujem:-)
daguska
Zaujímavo pripravenéäsko.Zmena sa hodí aj na tanieri.
tiginko
už viem, čím sa budem inšpirovať pri najbližšej grilovačke... vďaka za recept!
denyany
Krásne! Iste chutné, vyzerá výborne, dobrý nápad.:-)
tatranka
Túto kombináciu mäska a chutí veľmi ľúbime.Tvoj recept je naozaj lákavý a chutný.Zo stehna bude určite chutný a aj šťavnatý.
Ja tieto mäsové slimáčiky robievam z kuracích pŕs,no na budúce to bude určite z bravčového stehna.
kukulienka71
@daguska , som rada, že vítaš zmenu :-) @tiginko , teší ma, že sa mnou inšpiruješ k budúcej grilovačke, pozor, gril bude pekelne horúci ;-) @denyany , si milá, boli to chutné, pikantné slimáčiky @tatranka , vidím, že nápad poznáš, bála som sa, že stehno bude suché, ale na počudovanie bolo šťavnaté a nestratilo svoju typickú chuť, pikantnosť bola primeraná a mandle dodali prekvapenie v podobe chrumkavosti :-) Ďakujem vám pekne všetkým za komentáre.
havino
tak toto sa mi páči, zrolujem kus masa a pokrájam, super, najskôr som myslela podľa úvodnej, že panenka, tak ju so slaninou prichycujem a ono čo sa z toho vykľulo, tiež nezabudnem veru, pekný inšpiratívny recept
izabella929
výborne si navarila.-) podobne robievam podbrušinku bravčovú a veľmi chutná...usilovná včelička.-)
kukulienka71
@havino , vieš tak milo prejaviť svoje prekvapenie... @kimlo , pre taký kus chlapa, ako si ty, odporúčam čo najväčší rezeň zrolovať, aby si sa aj najedol, my sme to mali takpovediac ako jednohubky :-) @izabella929 , tvoja pochvala mi dobre padne, ale na takú včeličku, ako si ty, ja nemám! Ďakujem vám pekne :-)
pusta
robievam veľmi podobne, len ja dávam šťavnatejšie rezne z bravčového pliecka, potieram horčicou, obaľujem anglickou slaninkou a mäsové roládky napichujem niekoľko naraz na jednu ihlu - veľmi obľúbené u nás doma. jednoduché, rýchle, chutné a efektné.

 varecha.pravda.sk/recepty/masove-zavitky-s-anglickou-slan...


skúsimpridať aj paradajkový pretlak a mandle, teda celé podľa teba.
tvoje sú v niečom iné a luxusnejšie, vynikajúce (y)
kukulienka71
@pusta , aj tvoj recept je výborný, chutilo by mi aj tak. Máš ich napichané z inej strany, ale efekt je tiež lákavý. Stehno v oleji zjemnelo, ale aj s plieckom to je iste dobré. Ďakujem ti.
cesminaz
Ako inspiracia na grilovacku je to pre mna naozaj super ;-) mila @kukulienka ..ale ja pouzijem mlade telacie mäsko a zakrutim tam Pastirmu-to je nieco ako turecka sunka :-P
pusta
jééééjha, @cesminaz , Pastirma ma vždy lákala...nemáš náhodou turecký recept na výrobu Pastirmy doma?
ak áno, prosím, pridaj :-)))
lakey
no mne by si musela celé tie zemáčky (dobre vyzerajú) obložiť týma roládkama. Dobre recept vyzerá, naozaj moc dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia