Foto: kukulienka71
Inšpirácia z knihy Európska kuchárka, pôvodný recept s arašidami pochádza z Luxemburska. Pripravila som ho ako večeru pre moje väčšie deti - dcéru Zobraziť celý popis Inšpirácia z knihy Európska kuchárka, pôvodný recept s arašidami pochádza z Luxemburska. Pripravila som ho ako večeru pre moje väčšie deti - dcéru a jej priateľa :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové stehno som kúpila nakrájané na menšie steaky, tie som umyla a vyklepala z oboch strán. Ak budete mať rezne väčších rozmerov, budú roládky väčšie,moje boli také mini :-)Zmes na potieranie rezňov si pripravíme zmiešaním paradajkového pretlaku, pretlačeného strúčika cesnaku, ostrej horčice a korenia. Ak máte nelúpané mandle, zalejte ich vriacou vodou, nechajte postáť, olúpte a nasekajte nadrobno.
-
2
Rezne potrieme zmesou
-
3
položíme naň plátok slaninky a posypeme nasekanými mandľami, polovicu mandlí si necháme na ozdobu.
-
4
zvinieme do rolády a tesne vedľa seba ukladáme do misy s olejom, v torom sme rozmiešali citrónovú šťavu. Roládky necháme marinovať 4-6 hodín v chlade.
-
5
Po uplynutí času rolády vyberieme, na viacerých miestach prepichneme špáradlom a narežeme na slimáčiky
-
6
Bravčové slimáky pripravené k tepelnej úprave,ešte ich osolíme
-
7
Panvicu alebo gril potrieme bravčovou masťou, rozhorúčime a slimáčiky opekáme na silnejšom ohni z každej strany asi 5 minút, podľa hrúbky, pekne do červena.
-
8
Ako prílohu som podávala zemiakovú kašu, jedlo som posypala zvyšnými nasekanými mandľami opraženými nasucho.
-
9
Dusila som aj kapustu ako alternatívnu prílohu, ale môže sa použiť aj akýkoľvek šalát z čerstvej zeleniny. Veľmi nám chutilo :-)
Ja tieto mäsové slimáčiky robievam z kuracích pŕs,no na budúce to bude určite z bravčového stehna.
varecha.pravda.sk/recepty/masove-zavitky-s-anglickou-slan...
skúsimpridať aj paradajkový pretlak a mandle, teda celé podľa teba.
tvoje sú v niečom iné a luxusnejšie, vynikajúce (y)
ak áno, prosím, pridaj :-)))