Corned beef fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 18. novembra 2011

Corned beef je namarinovane hovadzie maso ktore je potom uvarene. Nevedela som ako to prelozit do slovenciny, preto uvadzam anglicky nazov. Do marinady sa pridava Saltpetre-Potassium nitrate-E 252, aby maso malo peknu ruzovkavu farbu. Ja som ho tam nedala naco si zbytocne pridavat do jedla chemiu.

6-8
porcií
30+4 dni marinovanie minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
marinada:
3,5 l
500 g
100 g
1 vetvicka
2 PL
2 ks
na varenie:
1 ks
6 ks
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vody som dala vsetky suroviny na marinadu. Nechala som to chvilu povriet asi 2-3 minuty. Marinadu som schladila a vlozila som do nej maso a jazyk. Nadobu som prikryla a dala som ju do chladnicky. Maso som takto marinovala 4 dni. Ja som teraz pouzila maso zo stehna a este som nasla v mraznicke hovadzi jazyk tak som ho tam aj tiez pridala. Irska specialita je namarinovy hovadzi bok uvareny so zemiakmi, zeleninou a kapustou

    Corned beef (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na stvrty den som maso z marinady vytiahla a oplachla studenou vodou. Do hrnca som dala novu vodu a vlozila som do nej maso. Pridala som cibulu napichanu s klincekami, ocot a citronovu koru. Hrniec som prikryla a maso som pomaly varila asi 1,5 hodiny.

    Corned beef (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarene maso som vybrala na dosku a pokrajala na platky. Maso som podavala s pecenymi zemiakmi so zeleninou uvarenou na pare a uhorkovou omackou do ktorej som pridala chili papricku.

    Corned beef (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teply hovadzi jazyk sme mali podobne so zemiakmi a omackou.

    Corned beef (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na studeno je jazyk chutny so zavaranou cukinou a s chlebom.

    Corned beef (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Joj , toto by mi veru chutilo. Výborný recept, úžasné foto. Vyskúšam podľa Teba. Ten vývar ešte použiješ, alebo je pre domáce zvieratká ?
perfektný recept...na hov.jazyk sa chystám už pár dní, takže asi bude podľa teba :-)
tak tento recept je hviezdou na varecha.sk , mäsko muselo byť nebíčko v "papuľke" JAZYK "pár excelens" lahodné na jazyku, u nás hovädzí jazyk na všetky spôsoby čo môžeš, to sa nevidí len tak v obchode na pultoch :-)) Danielka nielen že som Ťa mala možnosť spoznať osobne , ale si aj úžasne šikovná , máš môj veľký obdiv a uznanie !!!