Corned beef fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 18. novembra 2011

Corned beef je namarinovane hovadzie maso ktore je potom uvarene. Nevedela som ako to prelozit do slovenciny, preto uvadzam anglicky nazov. Do marinady Zobraziť celý popisCorned beef je namarinovane hovadzie maso ktore je potom uvarene. Nevedela som ako to prelozit do slovenciny, preto uvadzam anglicky nazov. Do marinady sa pridava Saltpetre-Potassium nitrate-E 252, aby maso malo peknu ruzovkavu farbu. Ja som ho tam nedala naco si zbytocne pridavat do jedla chemiu.

6-8
porcií
30+4 dni marinovanie minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
marinada:
3,5 l
500 g
100 g
1 vetvicka
2 PL
2 ks
na varenie:
1 ks
6 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Do vody som dala vsetky suroviny na marinadu. Nechala som to chvilu povriet asi 2-3 minuty. Marinadu som schladila a vlozila som do nej maso a jazyk. Nadobu som prikryla a dala som ju do chladnicky. Maso som takto marinovala 4 dni. Ja som teraz pouzila maso zo stehna a este som nasla v mraznicke hovadzi jazyk tak som ho tam aj tiez pridala. Irska specialita je namarinovy hovadzi bok uvareny so zemiakmi, zeleninou a kapustou

    Corned beef (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na stvrty den som maso z marinady vytiahla a oplachla studenou vodou. Do hrnca som dala novu vodu a vlozila som do nej maso. Pridala som cibulu napichanu s klincekami, ocot a citronovu koru. Hrniec som prikryla a maso som pomaly varila asi 1,5 hodiny.

    Corned beef (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarene maso som vybrala na dosku a pokrajala na platky. Maso som podavala s pecenymi zemiakmi so zeleninou uvarenou na pare a uhorkovou omackou do ktorej som pridala chili papricku.

    Corned beef (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teply hovadzi jazyk sme mali podobne so zemiakmi a omackou.

    Corned beef (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na studeno je jazyk chutny so zavaranou cukinou a s chlebom.

    Corned beef (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mamatata2
Joj , toto by mi veru chutilo. Výborný recept, úžasné foto. Vyskúšam podľa Teba. Ten vývar ešte použiješ, alebo je pre domáce zvieratká ?
enerrgizer
perfektný recept...na hov.jazyk sa chystám už pár dní, takže asi bude podľa teba :-)
jerica
tak tento recept je hviezdou na varecha.sk , mäsko muselo byť nebíčko v "papuľke" JAZYK "pár excelens" lahodné na jazyku, u nás hovädzí jazyk na všetky spôsoby čo môžeš, to sa nevidí len tak v obchode na pultoch :-)) Danielka nielen že som Ťa mala možnosť spoznať osobne , ale si aj úžasne šikovná , máš môj veľký obdiv a uznanie !!!
tinca
@palokuchki krásne jedlo, aj keď dlhé marinovanie,ale splní svoje poslanie. No a jazyk to je výborná pochúťka či za tepla,alebo za studena:)
palokuchki
Dakujem vam za komentare. Kazdy jeden ma velmi potesil. @mamatata2 vyvar si mozes odlozit na pripravu omacok. Dat ho do mensich krabiciek a zmrazit. Ak by si maso varila so zeleninou, urcit je z toho vyborna polievka. Ako som uz spominala v recepte, ze hovadzi marinovanyy bok vareny so zeleninou, zemiakmi a cerstvou kapustou je irska specialita. Na sviatok sv. Patrika je to velmi oblubene jedlo podavane v irskych kluboch. Jarmilka ja som tiez velmi rada, ze som ta mala moznost stretnut. Planovala som a dufala, ze budem moct stretnut viacej varechaciek. No zial rodinne okolnosti a problemy mi to nedovolili. Snad na buduce. @tinca , ano aj na studeno je to velmi chutne. Aj to maso je vynikajuce na oblozene chlebiky. Marinovanie sa zda byt dlho, ale pracne to velmi nie je. Da sa to do nalevu a 4 dni to sedi v chladnicke. Potom sa to len prelozi do druheho hrnca a zase sa to vari samo.
2010
A tak ako hovoris, klasicky Irsky recept s horcicovou omackou a kapustou a zeleninou varenou v tom naleve.


alexdidi
Je to výborné mäsko,ktoré mi veľmi chutilo pri návšteve v USA a už som ho pripravovala aj tu podľa receptu od @2010 ,bolo perfektné a tiež som pridávala rýchlosoľ,aby bolo pekne ružové....jazyk robím klasicky varený,ale takto marinovaný môže byť ešte lepší,takže to skúsim takto...
kuchticka
Pekny recept a pre mna iny, ako ja robievam. Ja robim take to irske varene so zeleninou v pomalom hrnci. Tiez nam to chuti, najma manzelovi. Nabuduce spravim podla teba s tou omackou.
palokuchki
@2010 , som rada ze si pridal link na ten tvoj recept. Mne sa zdalo, ze tu uz na corned beef recept bol. No ked som si ho dala do vyhladavaca tak mi vysli rozne stranky na google a facebook a ten tvoj recept sa neukazal. Ta marinada je asi ako kde, vsade trocha odlisna. @alexdidi , @kuchticka , dakujem vam za komentare.
akeber
mňam......... naozaj vyzerá vynikajúco :-)
sneica
krasne servirovane.zemiacky do zlata pecene a maso makucke...vydiet ako sa vlakna oddeluju.k tomu omacka ,mnam...
používateľ nemá avatar
dry
dry
Pol kila soli sa mi zdá na kilo mäsa a jeden jazyk priveľa. Nie je to preklep?
evusik
ďaľší tvoj skvelý recept... na jazyk sa chystám aj ja, mám v mrazáku dva jazyky z diviaka, len neviem čo s toho bude lebo oproti hovädziemu sú také maličké :-) zatiaľ som robila len hovädzí tak uvidím ako to dopadne. Ja hovädzí jazyk po uvarení, ešte horúci "ošúpem"... v každom prípade je to pochúťka za tepla aj za studena :-)
porzellanka
Zboznujem Corned beef, ale este som ho neskusala robit doma. Vdaka @palokuchki a @2010 za recepty. U nas je dostat Corned beef ako narez, nieco ako maso v aspiku, ale viem, ze anglicania ho poznaju na 2 sposoby - corned - posekane, ale aj v celku. Obidve su vyborne. Tak... dam vediet, ako som to zvladla.
evanaaa
Danielka, toto sa oplatí vyskúšať, ja tiež niekedy marinujem mäso aj tri dni na sviečkovú, alebo, lepšie na hovädzie nadivo, je jwmnwjšie. A dobre si urobila, že si napridala ten nitrát, načo, mäso môže chutiť aj tak a na farbe nezáleží, len na tej chuti. Prepáč preklepy.....
babav
@palokuchki , tvoj corned beef vyzera velmi chutne...Ja kupujem vyborny hotovy (cold cuts)na sendvice....neoplati sa mi robit
doma ...
palokuchki
Este raz vam vsetkym dakujem za mile komentare. @dry , pre mna to nebolo vela tej soli. Maso sa v tom len marinuje. Ked sa vari, do tej vody sa uz sol nepridava. Ak menej solite, alebo sa bojis ze je tam tej soli pre teba vela, tak tam daj urcite menej. @evusik do supanie jazyka som zabudla v recepte spomenut. Samozrejme ze sa musi osupat. Dakujem ze si to pripomenula. @evanaaa , ja sa snazim ked varim doma nepouzivat ziadne chemicke a umele prisady. Dost ich mame v kupovanych jedlach. @babav , ked sme boli v Sydney ja som tiez vela veci nerobila. Teraz ked sme na farme a mame vlastne maso, zeleninu, ovocie a mlieko tak sa snazim co najviac vsetko spracovat. @porzellanka som velmi rada, ze ta nase recety inspirovali a ze budes spokojna.
babi
Neviem čo by som dodala, všetky chvály tu už boli napísané a mne neostáva nič len s nimi súhlasiť. Danielka, tvoje recepty sú vždy výberné. Prinášaš sem neokukané recepty, a pritom všetky použiteľné.
To že si nepoužila chémiu, receptu myslím vôbec neublížilo
2010
@palokuchki mne @tomas zablokoval vsetky moje recepty tak pridam fotku variace tohto vyborneho receptu k tvojmu ja som pouzil rychlosol pre farbu a este koriandrove a tmave horcicove semienka, bobkovy list som ale nedal.



palokuchki
@babi velmi neskoro, ale predsa. Dakujem ti za komentar. @2010 to je velmi dobre, ze si pridal tuto fotku. To maso na nej vyzera vynikajuco. Urcite ak nemas problemy s rychlosolou tak to jedlo vyzera vzdy ovela lepsie, ked ju pouzijes. Ja sa jej radsej vyhybam. Corned beef je vyborne jedlo. Dakujem, ze si mi ho pripomenul.
snicla
@2010 to na tvojej fotke je domaca horcica? Na nu by si recept nemal prosim ta?
2010
@palokuchki , robil som prvy krat cena ma vzdy odradila moc lacne, tak som tomu nedoveroval v preratani daco cez 2 eura kilo, to iste ako hovadzie toto je nakladane bravcove ( bolo pliecko s kozou) ,len sa to nevola corned ale pickled pork, tradicne sa vari ale masiar mi
poradil ze sa da robit pomaly na nizkej teplote, podlievat a po 3 hodinach ,vysledok ... super :-) clovek sa stale uci







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia