Foto: palokuchki
Corned beef je namarinovane hovadzie maso ktore je potom uvarene. Nevedela som ako to prelozit do slovenciny, preto uvadzam anglicky nazov. Do marinady Zobraziť celý popisCorned beef je namarinovane hovadzie maso ktore je potom uvarene. Nevedela som ako to prelozit do slovenciny, preto uvadzam anglicky nazov. Do marinady sa pridava Saltpetre-Potassium nitrate-E 252, aby maso malo peknu ruzovkavu farbu. Ja som ho tam nedala naco si zbytocne pridavat do jedla chemiu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vody som dala vsetky suroviny na marinadu. Nechala som to chvilu povriet asi 2-3 minuty. Marinadu som schladila a vlozila som do nej maso a jazyk. Nadobu som prikryla a dala som ju do chladnicky. Maso som takto marinovala 4 dni. Ja som teraz pouzila maso zo stehna a este som nasla v mraznicke hovadzi jazyk tak som ho tam aj tiez pridala. Irska specialita je namarinovy hovadzi bok uvareny so zemiakmi, zeleninou a kapustou
-
2
Na stvrty den som maso z marinady vytiahla a oplachla studenou vodou. Do hrnca som dala novu vodu a vlozila som do nej maso. Pridala som cibulu napichanu s klincekami, ocot a citronovu koru. Hrniec som prikryla a maso som pomaly varila asi 1,5 hodiny.
-
3
Uvarene maso som vybrala na dosku a pokrajala na platky. Maso som podavala s pecenymi zemiakmi so zeleninou uvarenou na pare a uhorkovou omackou do ktorej som pridala chili papricku.
-
4
Teply hovadzi jazyk sme mali podobne so zemiakmi a omackou.
-
5
Na studeno je jazyk chutny so zavaranou cukinou a s chlebom.
varecha.pravda.sk/recepty/corned-beef-alebo-nakladane-hov...
doma ...
To že si nepoužila chémiu, receptu myslím vôbec neublížilo
poradil ze sa da robit pomaly na nizkej teplote, podlievat a po 3 hodinach ,vysledok ... super :-) clovek sa stale uci