Ako šlo kura na vandrovku alebo kuracie prsia v palacinke
Foto: yyyyanula
Toto nie je návod, ako uvariť, je to skôr niečo pre inšpiráciu, ako naservírovať :) Mňa takéto batôžteky inšpirovali nedávno na jednej svadbe.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Mäso: | |
500 g |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
|
|
|
na zahustenie |
|
Palacinky: | |
250 ml |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na drobnejšie kocky. Každý si ho môže urobiť podľa vlastnej chuti a fantázie, ja som ho dnes robila takto: 2 nadrobno nakrájané cibule opražíme na oleji, k nej pridáme na kocky nakrájané osolené mäso, pretlačené strúčiky cesnaku, zalejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso "zakryté". Potom už len prihodíme všetky uvedené koreniny, lyžicu horčice, zelenú papriku, prikryjeme a varíme. Keď je mäso hotové, pridáme kari, mletú papriku, podľa chuti soľ, môžeme zahustiť múkou.
- 2
Z mlieka, múky, vajca vyšľaháme hladké cesto, pridáme olej, lyžicu cukru, 1 KL soli, sušený cesnak a majoránku. Dobre premiešame a môžme robiť palacinky na väčšom plameni. Panvicu netreba mazať olejom, keďže olej máme v cestíčku.
- 3
Keď máme mäso aj palacinky hotové, zoberieme palacinku, na ňu položíme mäso - asi toľko, aby sa dala zavrieť ako batôžtek, zachytíme špáradlami.
- 4
K takýmto batôžtekom môžeme ako prílohu zvoliť opekané zemiaky, ryžu, kuskus - kto má čo rád. Batôžteky podlejeme šťavou z mäsa a obed je hotový :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@ natali Ak ste to doma skúsili, dúfam, že obed mal úspech :)