Plnené zemiakové knedle

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009

Suroviny

500 g
150 g
150 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Zemiakové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, rozkrájame na štvorčeky asi 10 x 10 cm. Na ne potom do stredu ukladáme uvarené údené mäso pokrájané na drobné kocky alebo pomleté.

  3. 3

    Zabalíme ho do guliek a varíme v osolenej vode asi 5 minút.

  4. 4

    Uvarené knedle vyberieme a poukladáme na plech, v ktorom je rozložená dusená kapusta a vrch polejeme opraženou slaninou na cibuľke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia