
Gothaj šalát
Videl som v jednom reťazci retro salámu Gothaj, tak ma napadlo vyskúšať jeden recept, ktorý...

Pikantné špagety
Komerčný recept<br /> Ak do jedla primiešate dlhé špagety, o zaujímavý obed máte postarané. Ak ešte...

Játra na cibulce a chilli jako minutka
Tak než jsem se dostal k tomuto receptu, tak se tu objevil podobný recept na cikánská...

Pečené kura s jablkami
Veľmi jednoduché, veľmi chutné. Pečené kura trošku iným spôsobom.

Domáce rezance s tvarohom
Omyl = nový recept. Celý omyl bol desaťročia zapríčinený jednoduchou čiarkou, dĺžňom, v názve...

Zdravé a chutné cuketové špagety a kura bez lepku a múky - čo chladnička dala
Máš chuť na špagety? Skús tieto lowcarb, cuketové, chutia perfektne. A ako proteín pridáme...

Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...

Pečené králičie stehná na víne a bylinkách
Králičie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, ...

Morčacie rolky s ryžou
Komerčný recept<br /> Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí....

Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...

Polievka Julienne
Na tuk z vývaru dáme dusiť do hrnca zeleninu, ktorú sme si nakrájali na dlhé rezance...

Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...

Snežná fazuľa
:-) Niekde majú snežné sovy, inde zasa snežné leopardy, u nás to bola fazuľa...

Zverinový guláš v kotlíku
Dobrý guláš ocení každý chlap. A nielen muži ho majú radi. Ak máte obmedzujúcu diétu...

Kurací perkelt Boženka
tento recept mam zo starej kucharskej knižki po babicke kedze taketo jedla som neoblubovala tento mi chuti...

Krkovička v pivnom kúpeli
Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí nezaškodí...

Grilovaný steak so zapekanými zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Sviečkovú očistíme a odblaníme. Nakrájame na steaky asi 200 – 250 g. Mäso okoreníme bielym...

Roštenka na údenej paprike a šampiňónoch
Roštenka je veľmi chutné hovädzie mäso, pripravila som ju na spôsob, aký chutí nám doma...

Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...

Makrela na červenom víne a brusniciach
Receptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na...

„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....

Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...

Kuracia zeleninová torta.
Kuracie mäso umyjeme, pomelieme. Cibuľku pokrájame na drobno a opražíme na oleji. Trochu ju podusíme do...

Živánska
Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hodín necháme odstáť...

Paradajkový aspik s mozzarellou ako jednohubky a v šaláte
Rada zbieram inšpirácie. Niekedy dlho ukladám, nechávam zrieť. V pamäti som mala obrázok paradajkového...

Kuracinka s bazalkou v cestíčku
Máme radi hydinu a preto je dosť často u nás na stole ako hlavné jedlo.

Kuracie prsia na židovský spôsob
Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme, naplníme zmesou zo sušeného ovocia, ryže, medu...