Foto: Pravda
Postup
-
1
Píniové semienka opražíme nasucho. Rukolu opražíme v olivovom oleji a necháme na obrúsku odtiecť. Potom dáme spolu vyšľahať maslo, rukolu, pínie, prelisovaný cesnak, mleté horčicové semienka a pažítku. Podľa potreby ochutíme soľou a bielym mletým korením.
- 2
Bylinkovým maslom potrieme zvnútra chvosty z homára. Dáme piecť na rozohriaty gril. Počas grilovania potierame maslom, pred koncom osolíme a okoreníme. Krevety grilujeme buď vcelku, alebo ich jednoducho rozstrihneme nožnicami.
- 3
Krevety grilujeme najskôr reznou stranou dole a po otočení potrieme ochuteným maslom alebo cesnakom rozmiešaným v olivovom oleji. Slávky grilujeme mäsitou časťou dole, otočíme a tzv. misku naplníme maslom.
- 4
Všetko osolíme, okoreníme a ihneď podávame s kúskami citróna a opečenou bagetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu