Dary mora na grile

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009
Dary mora na grile
Foto: Pravda

Suroviny





Postup

  1. 1

    Píniové semienka opražíme nasucho. Rukolu opražíme v olivovom oleji a necháme na obrúsku odtiecť. Potom dáme spolu vyšľahať maslo, rukolu, pínie, prelisovaný cesnak, mleté horčicové semienka a pažítku. Podľa potreby ochutíme soľou a bielym mletým korením.

  2. 2

    Bylinkovým maslom potrieme zvnútra chvosty z homára. Dáme piecť na rozohriaty gril. Počas grilovania potierame maslom, pred koncom osolíme a okoreníme. Krevety grilujeme buď vcelku, alebo ich jednoducho rozstrihneme nožnicami.

  3. 3

    Krevety grilujeme najskôr reznou stranou dole a po otočení potrieme ochuteným maslom alebo cesnakom rozmiešaným v olivovom oleji. Slávky grilujeme mäsitou časťou dole, otočíme a tzv. misku naplníme maslom.

  4. 4

    Všetko osolíme, okoreníme a ihneď podávame s kúskami citróna a opečenou bagetou.

Diskusia k receptu

Vymazať
prezyvka
mám jenom dotaz - co to je homárie? to jsou humří ocásky nebo raččí. Dík za odpověď, to slovo jsem ještě nikdy neslyšela..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia