Pečený králik
Pečený králik

Pečený králik na víne

palma - fotkapalma, 15. marca 2017. Komerčný recept.
Pečený králik na víne
Foto: palma

Vyskúšajte špecialitu pečený králik s cuketou a paradajkami na ružovom víne.

90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
100 ml
1 ks
250 g
1 ks
2 dcl
10 g
1 šipka
1 štipka
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králika naporcujte a marinujte aspoň 1 hodinu vo výberovom oleji Raciol s bazalkou a so šafránom. Marinovaného králika dajte na plech spolu s marinádou, osoľte, okoreňte, pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejte vínom. Pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C prikryté alobalom asi hodinu.

  2. 2

    Medzi tým si nakrájajte cuketu na kolieska a tie ešte prekrojte na štvrtiny. Cherry paradajky rozkrojte a spolu s cuketou pridajte ku králikovi. Pečte už odokryté ďalších približne 30 minút. Po upečení natrhajte čerstvú bazalku a posypte ňou králika.

  3. 3

    Takto upraveného králika môžete podávať s kúskami opečeného bieleho chleba a pohárom ružového vína.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha