Pečený králik na víne
Foto: palma
Vyskúšajte špecialitu pečený králik s cuketou a paradajkami na ružovom víne.
na 180 °C
Postup
-
1
Králika naporcujte a marinujte aspoň 1 hodinu vo výberovom oleji Raciol s bazalkou a so šafránom. Marinovaného králika dajte na plech spolu s marinádou, osoľte, okoreňte, pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejte vínom. Pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C prikryté alobalom asi hodinu.
- 2
Medzi tým si nakrájajte cuketu na kolieska a tie ešte prekrojte na štvrtiny. Cherry paradajky rozkrojte a spolu s cuketou pridajte ku králikovi. Pečte už odokryté ďalších približne 30 minút. Po upečení natrhajte čerstvú bazalku a posypte ňou králika.
- 3
Takto upraveného králika môžete podávať s kúskami opečeného bieleho chleba a pohárom ružového vína.
Tiež pečený králik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu