Falošný guláš

hanach - bez fotkyhanach, 10. augusta 2011

Jedlo vhodné v lete. Dietne a osviežujúce, zároveň s chlebíkom nasycujúce.

Suroviny

3-4 väčšie
1 stredne veľká
2 nožičky




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku. Popražíme za stáleho miešania. O chvíľu môžeme pridať na štvrťky nakrájané zemiaky +hladkú múku /tak dve polievkové lyžičky, záleží od veľkosti hrnca a kto má ako rád husté/. Pražíme a neskôr prilejeme studenú vodu tak do trištvrte hrnca. Necháme variť až kým zemiaky nie sú uvarené a dochutíme červenou paprikou, majoránkou, môžeme aj čiernym mletým korením a dosolíme podľa chuti. /Niekedy na prilepšenie pridám aj zelenú papriku očistenú a paradajku/.

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto raz za čas robím, hlavne pre muža, on si rozkáže, ale zahusťujem až na konci, aby som stále nemusela miešať ( s múkou to prihára). Niekedy dám za lyžicu guláš. korenia, pokrájam jednu papriku a paradajku a niečo štiplavé. Je to nenáročné ale dobré jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia