
Údené koleno s hríbmi v chrenovo-horčicovej omáčke
Keď už som bol tej blízkej dvornej udiarni, tak som sa rozhodol za polievkou niečo menšie...

Rezne s chutnou omáčkou
Komerčný recept<br />Z obyčajných hovädzích rezňov vytvoríte vďaka mrkve, zeleru a rozmarínu krásne voňavé jedlo, ...

Kuracie prsia plnené petržlenovým maslom
Tento recept patrí tiež do zbierky mojich receptov pohodlného nedeľného varenia, spravila som kuracie prsia,...

Pečená panenka s klobásovou plnkou
Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, ...

Košíčky plnené tatarákom z lososa a karí dipom
Vianoce sú čas, keď sa sťahujem do kuchyne. Kto v práci prichádza do styku hlavne...

Lososový chowder
Chowder je polievka často pripravovaná s mliekom alebo so smotanou. Variácie chowderu môžu byť rôzne...

Vepřové maso v hlávkovém zelí
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...

Bravčové pliecko s marinádou
Veľmi jednoduchý, pre niekoho až asketický recept. Výsledok však stojí za trpezlivosť....

Hovädzie na dubáčikoch
Najčastejšie pripravujem toto jedlo, keď očakávam návštevu. Je to vynikajúce jedlo a môže sa podávaj...

Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...

Baby cvikla s kuracími pečienkami
Pretrhali sme cviklu a keďže ešte čakáme na nové zemiaky z vlastnej úrody, aby sme ju...

Zapekaná ryža s hubami a mäsom
Pôvodne malo byť samostatne servírované, ale návšteva meškala vyše hodiny a tak som musela improvizovať, ...

Žobrácke rezne
Mäso pokrájame na 5-6 rezňov. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V panvici rozohrejeme olej,...

Plnené zapekané bagety so špenátom, syrom a šunkou z lístkového cesta
Po sviatkoch nám doma vždy ostane veľa surovín navyše, ktoré sa nespapajú. Kedže sa...

Špargla na bylinkách s anglickou slaninou i bez
Bylinky a slanina se s jemným chřestem chuťově velmi dobře doplňují. Inspirovala jsem se receptem Jamie...

Pečená krkovička Fudo
Fudo je skratka - furt dobrá - či tepla, či studená, či s chlebom, ...

Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...

Kurací šalát s brokolicou
Tento recept prišiel tak náhodne, dajme tomu s podnadpisom " čo kuchyňa dala " :)

Lukulské hody
Lukulské hody, alebo oslava narodenín. Suroviny sú podľa počtu osôb, myslím, že to...

Kuřecí salát
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, promícháme se sojovou omáčkou a na másle...

Chutná bravčová pečeň na slanine a hubách
Bravčová pečeň je zdrojom vitamínov a minerálnych látok a je obľúbená aj tu na vareche tak aj...

Losos podľa Zory Czoborovej
Kvalitná a vyvážená strava je hlavným faktorom pri starostlivosti o zdravie. Losos obsahuje viac ako 60 % bielkovín a možno aj preto je tak obľúbený pri zdravom stravovaní. Pozrite sa, ako ho pripravuje Zora Czoborová....

Kapustovo-kuracie závitky
Najlepšie mäsko na svete. Obľúbený recept mojej dcéry. A kto má rád kyslú kapustu, ...

Kuracie gnocchi
Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme do zlatista kuracie mäso...

Bataty plnené mletým mäsom
Veľká dobrota. Po dlhšej dobe som opäť plnila bataty. Tentoraz zmesou z mletého mäsa...

Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.

Bravčová pečeň podľa Fishing & Hunting
Tento recept som videl v relácii Fishing & Hunting - spomínali síce pečeň z diviaka,...

Bravčové líčka s medovou cibuľkou
Med je ôsmy div sveta. Dokáže pohladkať chuťové poháriky i žalúdok. Osladiť nápoje a dezerty,...