Kuracie prsia so šošovicou

martinis - fotkamartinis, 27. mája 2013
Kuracie prsia so šošovicou
Foto: martinis

Kúsky kuracích pŕs rýchlo opečené na panvici, servírované so šošovicou, šalátom, ryžou a rôznymi cherry paradajkami.

1
porcia
15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 plátok
štipka
1 PL
120 g
pár kvapiek
2 strúčiky
4 ks
pár listov
 ako príloha
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Toto je superrýchly obed pre zaneprázdených ľudí. Rýchlo opečené kuracie prsia, bleskovo ochutená šošovica, listy šalátu lollo rosso a trocha ryža zaručujú minimum času pri sporáku pri zachovaní plnej chuti, krásnych farieb na tanieri a vysokej nutričnej hodnoty. Takto sa varí bez kompromisov ;)

  2. 2

    Plátok kuracích pŕs opláchneme pod tečúcou vodou, nakrájame na kocky a ochutíme - doporučujem jednoduchú kombináciu, ja ju nazývam "svätá trojica" : soľ, mleté čierne korenie a mletá červená paprika, ktorou nemôžte nič pokaziť. Všetko dôkladne vmiešame do mäsa, doprajeme mu poriadnu masáž a potom rýchlo - to znamená zhruba štyri minúty na vyššom plameni - opečieme na panvici na lyžici oleja.

  3. 3

    Polovicu konzervy šošovice, alebo zodpovedajúce množstvo poctivo uvarenej (120 g) pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme dva či tri pretlačené strúčiky cesnaku a pokvapkáme cesnakovým olejom. Ja som si vyrobil vlastný, z medvedieho cesnaku a je neuveriteľný, má naozaj silnú a prenikavú chuť a šošovicu nechá v tomto jedle bravúrne vyniknúť :-)

  4. 4

    Premiešame a necháme chvíľočku odstáť - práve tak dlho, aby sme si stihli opláchnuť pár listov šalátu a štyri cherry paradajky. Šalát osušíme a rozložíme na tanier, rôzne cherry paradajky poprekrajujeme na polovice a pripravíme bokom.

  5. 5

    K šalátu naservírujeme vopred uvarenú ryžu. Mäsovo-šošovicovú zmes navrstvíme na šalát, ozdobíme paradajkami, sušenou bazalkou a stonkou oregana. Super, podávame ! :-))

    Kuracie prsia so šošovicou - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
robila som podobne cosi na sposob ciny a tiez som dala sosovicu, ale menej, celkom to bolo dobre, ja mam inu trojicu: sol, rasca a chilli, kazdy mame svojich oblubenych :-), podarilo sa ti kupit ten citronovy tymian? lebo som ho minule videla a hned som si na teba spomenula
mrnousik
wow, ukladam si tvoj recept, vyborna kombinacia pre aktivnych ludí, papanko pre svalstvo :) mnam, spravim si to zajtra pred treningom :)
martinis
@violetacamorova a @mirkamt : nech vám chutí :O)
@afataga : rascu a čili tiež môžem, v tomto máme veľmi podobné chute, ale ako vravíš - každý má svoj základ :)) áno áno, už rastie v mojej bylinkovej hriadke a mám z neho veľkú radosť, ďakujem za tip, nádherne vonia, už sa teším ako ho použijem ;)
@mrnousik : určite s tebou súhlasím, je to ľahké, pritom výdatné jedlo plné kvalitných bielkovín a jednoduché na trávenie. nech ti padne na úžitok ! ;)
radost
@martinis
riadna porcia zdravia..ako správny chlap..!!bude kopec sily-dokážeš divy..!! :-)
heliana
Ty si taký slovenský Jamie Olivier :), rýchle, chutné, veľa a aj na pohľad výborné...ukladám si receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia