Foto: jokin
Dostali sme chuť na ryby, tak som prehrabal mrazák a našiel filety. V chladničke boli aj šampióny , tak som začal vymýšľať.
Suroviny
Omáčka: | |
200 g |
|
60 g |
|
60 g mäkký |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
2 PL |
|
- - |
|
750 g |
|
100 g |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Po krájanú cibuľu restujeme na oleji spolu s drvenou rascou.
-
2
keď je cibuľka už sklovitá pridáme nakrájané šampiňóny .
-
3
prikryté dusíme do tzmäknutia.
-
4
k uduseným hríbom pridáme syr a smotanu
-
5
Zamiešame povaríme prisolíme a omáčka je hotová
-
6
A teraz na ryby. Najskôr si ich necháme osušiť
-
7
potom si zarobíme múku a všetky pochutiny
-
8
Múku aj s prísadami premiešame a rybky v nich postupne obaľujeme a hneď na prudkom ohni vysmážame
-
9
Rybky vysmážame cca 3 minúty z každej strany do zlatava. Ja som používal veľmi málo oleja. Podával som zo zemiakovou kašou.
Diskusia k receptu