Filety z tresky s hubovou omáčkou

jokin - fotkajokin, 16. septembra 2012
Filety z tresky s hubovou omáčkou
Foto: jokin

Dostali sme chuť na ryby, tak som prehrabal mrazák a našiel filety. V chladničke boli aj šampióny , tak som začal vymýšľať.

Suroviny

Omáčka:
200 g
60 g
60 g mäkký
2 PL
1 PL
1/2 KL
2 PL
- -
750 g
100 g
2 KL
1 KL
2 KL
1 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Po krájanú cibuľu restujeme na oleji spolu s drvenou rascou.

    Filety z tresky s hubovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    keď je cibuľka už sklovitá pridáme nakrájané šampiňóny .

    Filety z tresky s hubovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    prikryté dusíme do tzmäknutia.

    Filety z tresky s hubovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    k uduseným hríbom pridáme syr a smotanu

    Filety z tresky s hubovou omáčkou - obrázok 4
  5. 5

    Zamiešame povaríme prisolíme a omáčka je hotová

    Filety z tresky s hubovou omáčkou - obrázok 5
  6. 6

    A teraz na ryby. Najskôr si ich necháme osušiť

    Filety z tresky s hubovou omáčkou - obrázok 6
  7. 7

    potom si zarobíme múku a všetky pochutiny

    Filety z tresky s hubovou omáčkou - obrázok 7
  8. 8

    Múku aj s prísadami premiešame a rybky v nich postupne obaľujeme a hneď na prudkom ohni vysmážame

    Filety z tresky s hubovou omáčkou - obrázok 8
  9. 9

    Rybky vysmážame cca 3 minúty z každej strany do zlatava. Ja som používal veľmi málo oleja. Podával som zo zemiakovou kašou.

    Filety z tresky s hubovou omáčkou - obrázok 9

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
to sa mi páči, hlavne, že tam niesů kdeaké cudzokrajné ingredience a hlavne tan (ako veľmi často) nie je ta zapráskaná cuketa
Už pri zemiačikoch s petr. vňaťou som začala tušiť, že pred obedom si sem sadnuť nie je dobrý nápad! Táto moja obľúbená ryba, a tá omáčka to potvrzuje.Kvôli nej ide do kk. Je vynikajúca!!!

Pridaj komentár k receptu: