Chutná bravčová pečeň na slanine a hubách

oco - fotkaoco, 29. marca 2011
Chutná bravčová pečeň na slanine a hubách
Foto: oco

Bravčová pečeň je zdrojom vitamínov a minerálnych látok a je obľúbená aj tu na vareche tak aj ja jeden recept pridám.

2-3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
60 g
150 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájame si slaninu,pór,šampiňóny,bravčovú pečeň,ktorú potom obalíme v hladkej múke zmiešanej s grilovacím korením a drvenou rascou.

    Chutná bravčová pečeň na slanine a hubách - obrázok 1
  2. 2

    V panvici na rozhorúčenej masti z oboch strán opečieme pečienku tak aby nebola krvavá.Vyberieme a odložíme na teplé miesto.Do výpeku pridáme slaninu a smažíme.Pridáme pokrájaný pór.

    Chutná bravčová pečeň na slanine a hubách - obrázok 2
  3. 3

    Keď je pór udusený pridáme šampiňóny.

    Chutná bravčová pečeň na slanine a hubách - obrázok 3
  4. 4

    Podlejem trochou vody,pridáme drvenú rascu a zakryté dusíme.Keď sú šampiňóny mäkké pridáme pečeň zakryjeme a dusíme.Keď je pečeň mäkká ešte raz ju vyberieme,omáčku zahustíme zvyškom múky v ktorej sme obaľovali pečeň a dochutíme drvenou majoránkou.Na tanier servírujeme uvarenú slovenskú ryžu,omáčku a na vrch dáme pečeň.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sailero
velmi chutne= vyskusame bez sampinonov, lebo dcera to zatial odmieta dat do ust, ale pecienku ma rada na hocijaky sposob. Najradsej s haluskami...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia