Foto: dorenika
Čas pečenia je trošku únavný ale môžete si rebierok pripraviť za 2-3 plechy a potom postupne vyberať z chladničky,alebo použiť na grilovačku.
porcií
príprava
na 100-150 °C
Postup
-
1
Ako prvé si predohrejeme rúru na 100 stupňov.Potomzmiešame všetky korenia dohromdy a obalíme v zmesy rebierka (ja som ich mala rozhrájane a skoro bez tej mastnej vrstvy).Poukladáme ich natesno na plech. V miske zmiešame roztlačený cesnak,rajčiny a chipotle pastu a prelejeme tým rebierka,snažíme sa aby omáčka bola všade.Potom na plech nalejeme 2 hrnčeky vriaceho vývaru a poriadne zakryjeme a utesníme alobalom.Dáme piecť na 2 hodiny.
- 2
Po dvoch hodinách zvýšime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďalšie 2 hodiny.Po dokopy 4 hodinách a vypneme rúru a rebierka v nech necháme dokým skoro nevychladne.Potom ich môžete povyberať a dať do chladničky a použiť na ďalší deň alebo si na panvici ohrejete olej a vrchnou stranou dolu opečiete,len chvýlku aby dostali farbu a potom ešte trochu z bokov.
- 3
Medzi tým ako sa rebierka pečú môžete urobiť prílohu,ja som robila ako inak sladké zemiaky.Očistila som ich a skrabkou na zemiaky naškábala na plátky tie som cca 4min opekala na troške olivového oleja a posolila. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ziadne predvaranie rebierok vo vode a potom piect alebo grilovat. pekne pomaly a hlavne dlho aby sa takmer rozpadavali.
my pouzivame recept od @honestka najlepsie ake sme zatial jedli.