Paleo pečené rebierka

dorenika - fotkadorenika, 8. augusta 2013
Paleo pečené rebierka
Foto: dorenika

Čas pečenia je trošku únavný ale môžete si rebierok pripraviť za 2-3 plechy a potom postupne vyberať z chladničky,alebo použiť na grilovačku.

6
porcií
10 minút
príprava
240 minút
na 100-150 °C

Suroviny

2 kg
4 PL
2 PL
2 PL
2 PL
4 ČL
2 ČL
8 strúčikov
4-6 ČL
1 plechovka
2 hrnčeky
5-6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si predohrejeme rúru na 100 stupňov.Potomzmiešame všetky korenia dohromdy a obalíme v zmesy rebierka (ja som ich mala rozhrájane a skoro bez tej mastnej vrstvy).Poukladáme ich natesno na plech. V miske zmiešame roztlačený cesnak,rajčiny a chipotle pastu a prelejeme tým rebierka,snažíme sa aby omáčka bola všade.Potom na plech nalejeme 2 hrnčeky vriaceho vývaru a poriadne zakryjeme a utesníme alobalom.Dáme piecť na 2 hodiny.

  2. 2

    Po dvoch hodinách zvýšime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďalšie 2 hodiny.Po dokopy 4 hodinách a vypneme rúru a rebierka v nech necháme dokým skoro nevychladne.Potom ich môžete povyberať a dať do chladničky a použiť na ďalší deň alebo si na panvici ohrejete olej a vrchnou stranou dolu opečiete,len chvýlku aby dostali farbu a potom ešte trochu z bokov.

  3. 3

    Medzi tým ako sa rebierka pečú môžete urobiť prílohu,ja som robila ako inak sladké zemiaky.Očistila som ich a skrabkou na zemiaky naškábala na plátky tie som cca 4min opekala na troške olivového oleja a posolila. Dobrú chuť

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@dorenika :mám zvedavú otázku,v Londýne nehreje slnko?Tu aj nad ránom 20°C,takže dávam ti hviezdičky,lebo rebierka mám veľmi rada, ale sú nedostupné v túto horúcu dobu.No občas robievam a tiež pomaly pečiem.Tvoje vyzerajú veľmi chutne.