Bravčová panenka plnená klobásovou zmesou v morčacom plátku, zemiakové noky s cesnakovou pastou (fo
Foto: stefanm
Zase som vymýšľal!Tej panenky sa mi zdalo málo,tak som ju naplnil,aj tak sa mi zdalo málo,tak som ju obalil a bolo dosť!No a noky?Túlal Zobraziť celý popisZase som vymýšľal!Tej panenky sa mi zdalo málo,tak som ju naplnil,aj tak sa mi zdalo málo,tak som ju obalil a bolo dosť!No a noky?Túlal som sa po internete a narazil som na scénku z filmu Pelišky,kde sa pán Kodet háda s dcérou čo sú noky a čo knedlíčky.A už som vedel,čo bude k panenke ako príloha.A obohatil som ich cesnakovou pastou ako ju robí moja svatka.A jedlo bolo na svete.Tak vymýšľajte,kombinujte aj vy!Oplatí sa.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg |
|
1 ks |
|
1 plátok |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
Noky: | |
1/2 kg varené v šupke |
|
|
|
1 |
|
|
|
Cesnaková pasta: | |
4-5 strúčiky |
|
2 ks |
|
10 dkg |
|
1 kelímok |
|
2-3 PL |
|
|
|
1/2 ks (kápia) do omáčky |
|
Postup
-
1
Takto som si jedlo predstavoval a začal som ho "tvoriť"!
-
2
Postrúhane mrkvy zmiešame s rozotretym cesnakom, ...
-
3
... , pridáme strúhaný syr,osolíme a pridáme jogurt a majonézu aby nám vznikla hladká pomazánka.
-
4
Uvarené,vychladené,očistené zemiaky...
-
5
...nastrúhame.Pridáme vajíčko,osolíme a pridávame múku aby nám vzniklo tuhé zemiakové cesto...
-
6
...ktoré nakrájame na menšie kúsky a plníme ich cesnakovou pastou.
-
7
Noky varíme...
-
8
...v posolenej vode kým nám nevyplávajú na hladinu.
-
9
Scedíme ich a...
-
10
...prelejeme roztopenym maslom.
-
11
Plátok morčacích prs rozklepeme,osolíme,okoreníme a potrieme horčicou.Uložíme naňho osolenú a okorenenú panenku ktorú sme naplnili klobásovou zmesou.
-
12
Zabalím do rolky a previažeme niťou.
-
13
Na rozpálenej masti opečieme...
-
14
...preložíme na plech,podlejeme vodou a v rúre pečieme pol hodiny.
-
15
Z vychladnutej,upečenej rolky odstránime niť a šikmo ju nakrájame.
-
16
Výpek precedíme,pridáme na prúžky nakrájanú papriku,...
-
17
...chvíľku podusíme a zahustíme lyžicou hladkej múky rozmiešanej vo vode.Krátko povaríme a dochutíme.
-
18
Ako aperitív som si dal "originál Becherovku",prílohu som zvolil paradajkový šalát s cibuľkou a zapíjal som nápojom colového typu lebo ja pivo s destilátmi nemiešam (a ani som doma žiadne nemal lebo som všetko vypil večer pri tom nešťastnom hokeji).
-
19
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu