
Marocká bravčová panenka
Je mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, ...

Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou
Takto upraveného pstruha máme najradšej...

Sviečkovica Wellington
Sviečkovicu dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením. Na veľkej panvici rozpálime maslo a mäso v...

Vepřové nudličky s liškami na smetaně
Měl jsem kousek vepřové kýty a když jsem něco potřeboval v mrazáku, objevil jsem ještě balíček...

Rolovaný bôčik nastudeno
Perfektná mňamka pre veľkých papkáčov, ktorá vždy počká v chladničke na tú správnu chvíľku. Medzi...

Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom
Lasagne tak trochu inak. Nízkosacharidové a hlavne zdravé.

Huspenina
Huspenina, studeno, studzenina, kočonina, ale ešte možno viac má táto pochúťka mien. Je to tradičné jedlo, ktoré...

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré a ružičkovým kelom
Jelení chrbát umyjeme, osušíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom, pridáme čerstvý...

Plnená paprika bez papriky
Milujeme plnenú papriku... no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A...

Mleté morčacie mäso v miske
Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

Bravčové koleno s nakladanou zeleninou
Očistené kolená potrieme rozdrveným cesnakom v oleji so soľou a čiernym korením. Necháme 24 hodín v...

Srdce na kyslo s dubákovou omáčkou
Na lyžici masla opečieme na malé kocky nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou, pridáme očistené a umyté...

Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi
Úplne obyčajné jedlo, no tanier je prevoňaný bylinkami.

Losos v lístkovom ceste
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a...

Losos s anglickou petržlenovou omáčkou
Jednoduchý a zdravý receptík z parného hrnca . Nenáročný na čas a prípravu :)

Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...

Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...

Kuracina na zelenine s krúpami
Jednoduché chutné kuracie mäso so zeleninou a s jačmennými krúpami.

Kačacie prsia s omáčkou z figy na červenom víne, restovanými šampiňónmi a zemiakovou kašou s pecorin
Je nedeľa tak to chcelo niečo slávnostnejšie a pri tomto jedle som sa snažil dať zo seba...

Carpaccio z hovädzej sviečkovice
Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, ...

Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou
Zemiaky som ošúpala, pokrájala na kolieska, dala na plech, trochu potrela olejom, posypala...

Šošovicový prívarok s údenou krkovičkou a cibuľkovými kolieskami
Prívarok robievam najčastejšie so smotanou. Teraz som vyskúšala inú verziu a zdá sa mi omnoho lahšie staviteľná....

Neúdená ľudová saláma bez vajec
Je to niečo, z čoho si vždy odrežete kúsok, keď idete okolo chladničky. Recept...

Rezne z bôčika
Do zomletého bôčika primiešame soľ, mleté čierne korenie a mlieko. Masu uložíme na chladné miesto...

Trúbový guláš
Dobré a na prípravu jednoduché jedlo. Veľmi ľahký , rýchly a hlavne veľmi chutný guláš...

Kysnuté pizzové slimáky
A zase sme po prázdninách a riešime desiatu do školy. Za tieto pizza slimáky vás budú...