Foto: mariamka
Na pečeň je tu veľa receptov, ja som ju takto s pretlakom robila prvýkrát a bolo to chutné. A "fitness" som ju pomenovala podľa Zobraziť celý popisNa pečeň je tu veľa receptov, ja som ju takto s pretlakom robila prvýkrát a bolo to chutné. A "fitness" som ju pomenovala podľa použitej mrazenej zeleniny, samozrejme môžete použiť čerstvú.
Suroviny
500 g |
|
325 g (alebo čerstvá) |
|
2 ks |
|
1-2 PL |
|
4-5 PL |
|
|
|
|
|
|
|
trošku |
|
alebo olej |
|
Príloha: | |
alebo iné cestoviny |
|
Postup
-
1
Pečeň umyjeme, očístíme a prekrojíme na väčšie kusy. Na troche masti alebo oleja rozškvaríme slaninku /dá tomu dobrý šmak/ a orestujeme do zlatista dve veľké nahrubo nakrájané cibule. Pridáme pečeň, opražíme, okoreníme, poprášime oreganom, podlejeme trochou vody a dusíme 5-10 minút. Potom pridáme zeleninu, pretlak, trošku cukru, soľ, ak treba ešte mierne podlejeme a dusíme už len chvíľu (zelenina je predvarená). Nezahusťujeme, je to akurát.
-
2
Použila som tento polotovar. Môžete si dať samozrejme inú zeleninu podľa svojej chuti, čerstvú alebo mrazenú, ale táto kombinácia je naozaj chutná, navyše je to predvarené, tak to aj ušetrí čas.
-
3
Ja som zvolia ako prílohu cestoviny, keďže ma to chuťami ťahalo na juh :) Taká ľahká, rýchla príprava pečienky, možno vás osloví :)
@brambora ono k tej peceni mame vseobecne predsudky, blok, vzdy taka sucha, drhla v krku a tie zavodky a skolske jedalne tomu nepridali... tiez som ju dlho nerobila, moji to mali tiez tak zafixovane, ale ja sa nevzdam, proste skusam, uvarim, nekomentujem, pouzijem chute, co u nas idu, a takto "nahrubo" to bolo aj atraktivnejsie,, skus, za seba mozem ozaj doporucit, dakujem za otvorenost :)
gm1.ggpht.com/I4U-EiGm5hvgCYcHc2lq3Nx0UgDuBr1vXxFWdiS...
tak predsa to islo cez FB:-)