Pečeňová paštéta (lenivá)

hanee - fotkahanee, 20. apríla 2012
Pečeňová paštéta (lenivá)
Foto: hanee

Ostali vám nejaké prebytočné kuracie pečienky/ srdiečka, žalúdky/? Tu je jednoduchý nápad, ako ich spracovať:

Suroviny

7 ks
4 ks
200 ml
80 g na struhanie
 štipka
 štipka
 štipka
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ak ste piekli kuriatko, alebo varili polievocku a ostali vam pecienky (co sa mne stava casto) da sa z nej spravit jednoducha rychla a chutna pomazanka.

  2. 2

    Do mixéra vylejete smotanu, rozklepnete dve vajcia, osolite, okorenite opaprikujete, pridate nakrajane pecienky /ja som mala aj srdiecka, zaludky zjedli cicusky/, nakrajany syr a vsetko rozmixujete na kompaktnu hmotu.

  3. 3

    Zapekaciu misku vymazete maslom, vylejete zmes z mixeru a date zapiect do truby na 120°C cca na 50 - minut. Pomalinky, skor susite, ako peciete.

  4. 4

    ... a ranajková dobrotka je hotová

    Pečeňová paštéta (lenivá) - obrázok 4
  5. 5

    a krasny cerstvy chlebik s pistaciami sme si k tomu napiekli .o)

    Pečeňová paštéta (lenivá) - obrázok 5

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Túto paštéčku robievam, už som skúšala aj kačacie pečienky, teraz by som chcela z hovädzej alebo bravčovej pečene, ale mám aj recept bez smotany ( a vajec?), taký zabíjačkový, do pohárov, ten by som rada spravila. V mojej KK mám už pár variácií na pečeňové paštéky a nátierky.

Pridaj komentár k receptu: