Foto: dvorka
Jednoduchý a rýchly recept na mäso, knedľu a omáčku. Kôpor milujem a k tejto omáčke nemusím mať vždy mäso, stačí aj vajíčko alebo len lyžica Zobraziť celý popisJednoduchý a rýchly recept na mäso, knedľu a omáčku. Kôpor milujem a k tejto omáčke nemusím mať vždy mäso, stačí aj vajíčko alebo len lyžica :)
porcie
Suroviny
0,5 kg |
|
2 ks nasekaná |
|
|
|
|
|
|
|
Na omáčku: | |
a hladká múka |
|
2 ks |
|
a žĺtok surový |
|
Na knedľu: | |
240 ml |
|
1 lyžička |
|
1 ks |
|
1/3 ks |
|
400 g a hrubá |
|
1/2 lyžičky |
|
3 lyžice |
|
Postup
-
1
Niekoľko plátkov slaniny som si nakrájala na kúsky a nechala spustiť tuk v nižšom tlakovom hrnci, pridala som umyté osušené mäso a z každej strany som ho sprudka opiekla. Pridala som cibuľu, za pohár vody, posolila som mäso, trošku aj šťavu, okorenila a zavrela tlakovým vrchnákom. Nechala som hodinu sa dusiť na najmenšom plyne.
- 2
Zatiaľ som si pripravila cesto na knedľu v pekárničke. Mlieko, cukor, droždie, vajíčko, 200 g polohrubej a 200 g hrubej múky, burizóny a soľ. Ak nie sú burizóny môžu byť aj nakrájané na malé kocky rožky. Alebo ani tie nie. Zapla som si pekárničku na miesenie cesta a robila som iné.
- 3
Vykysnuté cesto na knedľu som si preložila na dosku, urobila tri bochníčky. Na olejom pomastenú mriežku som dala nakysnutý bochník a 20 minút som parila pri najnižšej teplote. Takto som si uparila všetky tri. Ja mám malý parák, preto robím malé knedle.
- 4
Po hodine dusenia mäsa v tlakovom hrnci som mäso vybrala na tanier, zakryla miskou. Vývar som preliala do druhej nádoby. 4 lyžice múky som nasucho opražila v kastróli, priliala vývar a prevarila. Rozmixovala som šťavu do hladka, pridala kyslú smotanu a nechala prejsť varom. Odstavila som omáčku. Pridala som žĺtok, nasekaný čerstvý kôpor, premiešala. Môže sa trochu okysliť octom a potom aj prisladiť lyžičkou cukru. Knedle som niťou nakrájala, mäso som nakrájala tak aby bolo priečne cez vlákna a preliala omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu