Hovädzie s knedľou a kôprovkou

dvorka - fotkadvorka, 18. júna 2012
Hovädzie s knedľou a kôprovkou
Foto: dvorka

Jednoduchý a rýchly recept na mäso, knedľu a omáčku. Kôpor milujem a k tejto omáčke nemusím mať vždy mäso, stačí aj vajíčko alebo len lyžica Zobraziť celý popisJednoduchý a rýchly recept na mäso, knedľu a omáčku. Kôpor milujem a k tejto omáčke nemusím mať vždy mäso, stačí aj vajíčko alebo len lyžica :)

3
porcie

Suroviny

0,5 kg
2 ks nasekaná
Na omáčku:
 a hladká múka
2 ks
 a žĺtok surový
Na knedľu:
240 ml
1 lyžička
1 ks
1/3 ks
400 g a hrubá
1/2 lyžičky
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Niekoľko plátkov slaniny som si nakrájala na kúsky a nechala spustiť tuk v nižšom tlakovom hrnci, pridala som umyté osušené mäso a z každej strany som ho sprudka opiekla. Pridala som cibuľu, za pohár vody, posolila som mäso, trošku aj šťavu, okorenila a zavrela tlakovým vrchnákom. Nechala som hodinu sa dusiť na najmenšom plyne.

  2. 2

    Zatiaľ som si pripravila cesto na knedľu v pekárničke. Mlieko, cukor, droždie, vajíčko, 200 g polohrubej a 200 g hrubej múky, burizóny a soľ. Ak nie sú burizóny môžu byť aj nakrájané na malé kocky rožky. Alebo ani tie nie. Zapla som si pekárničku na miesenie cesta a robila som iné.

    Hovädzie s knedľou a kôprovkou - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto na knedľu som si preložila na dosku, urobila tri bochníčky. Na olejom pomastenú mriežku som dala nakysnutý bochník a 20 minút som parila pri najnižšej teplote. Takto som si uparila všetky tri. Ja mám malý parák, preto robím malé knedle.

  4. 4

    Po hodine dusenia mäsa v tlakovom hrnci som mäso vybrala na tanier, zakryla miskou. Vývar som preliala do druhej nádoby. 4 lyžice múky som nasucho opražila v kastróli, priliala vývar a prevarila. Rozmixovala som šťavu do hladka, pridala kyslú smotanu a nechala prejsť varom. Odstavila som omáčku. Pridala som žĺtok, nasekaný čerstvý kôpor, premiešala. Môže sa trochu okysliť octom a potom aj prisladiť lyžičkou cukru. Knedle som niťou nakrájala, mäso som nakrájala tak aby bolo priečne cez vlákna a preliala omáčkou.

    Hovädzie s knedľou a kôprovkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

enss
Nie je nad klasiku, parádne jedlo.
marienka44
@Dvorka ,to masko v tlakovom hrnci netreba podliat vodou? Ja by som sa bala, ze prihori, kedze hovadzie maso treba dusit dlhsie. Ukladam do KK.
dvorka
@Marienka presne tak, treba podliať vodou. Už aj dopíšem do receptu. Je to tak samozrejmé, až to je na zabudnutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia