
Obyčajné mäso v alobale
Tak som sa musel na základe uverejnených receptov naštvať. /Použijeme repkový olej od spoločnosti...

Bravčové plátky v smotanovo-hubovej omáčke s nokmi
Jednoduché, ale obľúbené zimné jedlo našej rodiny.

Kuracie prsia s avokádom
Kuracie prsia si nakrájame na rezance. Do misky si pripravíme marinádu: zmiešame olivový olej, údenú...

Polievka mačanka
Najprv si urobíme cibuľový základ s hríbmi. Na bravčovej masti opečieme cibuľku a na záver pridáme hríby a krátko osmažíme.

Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.

Grilované medové krídelká so salsou
Z medu, oleja, soli, korenia, worcestra, grilovacieho korenia a čili si pripravíme...

Kuracie prsia zapečené s baklažánom a mozzarellou
Kuracie mäso okoreníme, osolíme a necháme krátko odležať. Baklažán umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska,...

Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou
Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť...

Dusený maslový losos
Porcie lososa ochutíme citrónovou šťavou, soľou, bielym mletým korením, kmínom a necháme chvíľu uležať...

Pastiersky koláč z mletého mäsa
Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....

Bohatá fazuľovica
Mám rád sýte polievky a na niečo podobné som mal chuť už dávno. Výsledok bol podľa...

Kurča tisícich chutí
Tento zaujímavý a najmä chutný pokrm je v našej rodine obľúbený už niekoľko rokov. Varil ho...

Bravčová kotleta so šampiňónovou omáčkou
Na rozpálenom oleji opečieme kotletu tak po 3 minúty z oboch strán. Potom ju odložíme stranou....

Zapečené kuracie prsia
Očistené šampióny podusíme na cibuľke, osolíme a okoreníme. Mäso narežeme na rezne, jemne naklepeme,...

Kaktus na zjedenie :-)
Tento kaktus som z recesie spravila švagrovi na 40-tku. Je to taká slaná rýchlovka hotová za...

Rezne tety Vierky
Keď som sa učila varit, tak toto bol jeden z prvých mojích receptov všeobecne. Teta Vierka...

Kolienka s mletým mäsom
Asi si poviete, ze toto jedlo je nieco ako co chladnicka dala. Ale vo Svajciarsku...

Hovädzí močing na čiernom pive
Hovädzí močing - nožina - glejovka- kližka je možno menej známy, ale výborný druh mäsa...

Hovädzie na pastiersky spôsob
Chcela som variť niečo z hovädziny, ale už nie na šťave, tak...

Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme, osolíme, okoreníme, ...

Pečená ryba s pikantnou krustou
Vyprážané ryby u nás nie sú veľmi v obľube, preto ich pripravujem takto. Najčastejšie robím...

Kurča na jablkách
Mám rada kombináciu kura + ovocie. Našla som aj tu pár podobných receptov a viem, že...

Krkovička na červenom víne
Vždy keď natrafím v obchode na peknú krkovčku neodolám a kúpim. A doma ju potom pripravím...

Mrkvovo-zelerove morčacie soté
Zas moja klasika a moje chute :) Tentokrát hrá prím mrkva, ktorá dodá jedlu okrem veľkého...

Moja rýchla večera
Nemám čas na bohvieaké vyvaranie ked prídem s roboty a som unavený, tak buď cestoviny alebo také...

Masové ďábelské toasty
Moje recepty najdete na https://inkitchenopen. blogspot. cz/ Vždycky jsem měla ráda konzervu Ďábelské toasty. Na topinky prostě...

Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou
Cestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené gazdinky. Tentoraz som...

Zapekané palacinky s mäsom a špenátom
Priznám sa že palacinky na sladko, nenám rada. Zato na slano s mäsom, alebo...

Roláda z kuracích pŕs bez rolovania
Tuto plnku som skusila dneska po prvykrat. Zdalo sa mi to aj trochu odvazne to skusat....

Gurmánska balkánska pljeskavica podľa Monji Prole
Pozrite si ako robí pljeskavicu Monja Prole, kouč a mentor pre rodinné podniky.

Šťavnaté rezne
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.

Roztrhané mäsko
Taketo mäsko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik, šupnut do žemle,...

Bravčové na mrkve a cibuľke
Jedlo, ktoré pripravujem pravidelne aspoň jedenkrát do mesiaca, dnes som ho chcel pripraviť v remoske....