Jelenie ragú fotorecept

taponapo - fotkataponapo, 19. mája 2013
Jelenie ragú (fotorecept)
Foto: taponapo

Dostalo sa ku mne nejaké jelenie mäso, tak som sa z neho (okrem iného) pokúsil urobiť ragú :)

2
porcie
10 minút
príprava
85 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 ks
5 ks
1 dl
150 ml
120 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si mäso nakrájame na kocky a dáme ho do pácu. Môj pác pozostával zo soli, čierneho mletého korenia, sladkej mletej papriky, feniklu, grilovacieho korenia, dvoch postrúhaných strúčikov cesnaku, horčice, kečupu a olivového oleja. Mäso dáme na pár hodín do chladničky - platí, že čím viac, tým lepšie. Ja som vydržal čakať až/len 16 hodín :)

    Jelenie ragú (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálenom oleji si opražíme mäso zo všetkých strán. Asi tri minúty.

    Jelenie ragú (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K mäsu pridáme dve nakrájané cibule a pražíme ďalšie 3 minúty.

    Jelenie ragú (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso podlejeme vodou a červeným vínom, privedieme do varu a na slabom ohni varíme asi 80 minút. Do zmesi pridáme 3 nastrúhané strúčiky cesnaku a 3 bobkové listy. Šťava z napácovaného mäsa by mala vodu dostatočne dochutiť, takže už nie je potrebné pridávať soľ ani korenie.

    Jelenie ragú (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po asi 80 minútach varenia pridáme 150 ml smotany...

    Jelenie ragú (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...120 g brusníc...

    Jelenie ragú (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...zamiešame, povaríme ešte 3-4 minúty a môžeme podávať.

    Jelenie ragú (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

staja
To musí byť výborné, ja dávam to červené víno do pácu.
fotostano
vyzerá to pekne, iba to červené víno sa mi zdá nejaké svetlé...
evusik
divina má špecifickú chuť a vôňu treba ju podporiť, nie zabiť... ja by som vyhodila kremžskú horčicu... ak kečup tak radšej paradajkový pretlak ale skús radšej lyžicu slivkového lekváru, ale nie do pácu, na záver pri varení... ak grilovacie korenie tak radšej korenie na divinu, do pácu celé korenie, nové korenie, fenikel môže byť ale lepší je tymián...ak červenú papriku tak nie do pácu ale až pri varení.... víno červené (nie ružové) aj do pácu aj pri varení... asi tak :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia