Dostalo sa ku mne nejaké jelenie mäso, tak som sa z neho (okrem iného) pokúsil urobiť ragú :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
2 ks |
|
5 ks |
|
1 dl |
|
150 ml |
|
120 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr si mäso nakrájame na kocky a dáme ho do pácu. Môj pác pozostával zo soli, čierneho mletého korenia, sladkej mletej papriky, feniklu, grilovacieho korenia, dvoch postrúhaných strúčikov cesnaku, horčice, kečupu a olivového oleja. Mäso dáme na pár hodín do chladničky - platí, že čím viac, tým lepšie. Ja som vydržal čakať až/len 16 hodín :)
-
2
Na rozpálenom oleji si opražíme mäso zo všetkých strán. Asi tri minúty.
-
3
K mäsu pridáme dve nakrájané cibule a pražíme ďalšie 3 minúty.
-
4
Mäso podlejeme vodou a červeným vínom, privedieme do varu a na slabom ohni varíme asi 80 minút. Do zmesi pridáme 3 nastrúhané strúčiky cesnaku a 3 bobkové listy. Šťava z napácovaného mäsa by mala vodu dostatočne dochutiť, takže už nie je potrebné pridávať soľ ani korenie.
-
5
Po asi 80 minútach varenia pridáme 150 ml smotany...
-
6
...120 g brusníc...
-
7
...zamiešame, povaríme ešte 3-4 minúty a môžeme podávať.
Diskusia k receptu
5 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: