Jelenina na zeleninovej omáčke
Tento recept mám od mojej kamarátky a ja som si ho ešte troška vylepšila. Pripravujem ho...
Jelení gulášik s knedľou z ovsených vločiek
Občas manžel dostane od kamarátov poľovníkov zverinu - tak potom býva aj tento fajnový gulášik s kúsok...
Zapekaná krkovička, šťouchané brambory, paradajkový šalát
Tento recept je z relácie "bez servítky", trošku som si ho upravila, použila inú prílohu...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob
Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme...
Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní
Inšpirácia od Habovcov.
Cuketové lasagne
V tomto recepte nahrádzam lasagne cuketami, najlepšie je využiť ešte mladé cuketky...
Rybie filé na slanine a cibuli
Přemýšlela jsem, jak jinak udělat filé, než klasicky obalit v trojobalu a tak jsem...
Maďarská konská saláma Kasy - kozácka domáca saláma
Aj ked očakávam protichodné reakcie, rozhodla som sa tento recept vložiť, jednak preto, že...
Malostranské placky
Pri listovaní mojich receptov ma zaujal práve tento, pretože tam ide tvaroh. Po menších úpravách...
Bolonská omáčka
Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky,...
Pečené klobásky s banánmi a hranolkami zo sladkých zemiakov
Tročku naobvyklá kombinácia ale mne to veľmi chutí. Ak viete urobiť klobásky doma tak máte vyhrate, pre...
Morčacie prsia s jablkami
Jablká, jablková šťava a jablčný ocot dodajú pečenému mäsu osobitú chuť, ktorú budete chcieť ochutnať...
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Kotlíková Mučkalica
Na prvú kotlíkovú mučkalicu som bola pozvaná a bol to skvelý gurmánsky zážitok; ten dym z ohníka...
Rezne z krkovičky na kremžskej horčici
... imeili prichádzajú a odchádzajú no imeil s týmto ...
Morčacie stehná na slaninovo-cibuľovom základe
Náš dnešný obedík :-) Rovnakým spôsobom som kedysi pripravovala králika, ešte keď sme chovali... ...
Grécke kura podľa Jamieho Olivera
Jednoduché, rýchle, zdravé, mimoriadne chutné jedlo podľa Jamieho Olivera, ktoré nielen, že...
Tokáň z bravčového mäsa
Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto...
Obložená misa
Jedného pekného dňa sme mali v rodine oslavy a napadla ma trošku netradične obložená misa......
Kuracie prsia v kôprovo-medovej omáčke
Toto je moje TOP1 ! Najlepšie jedlo aké som kedy jedla, keď ho moja mama robila...
Hydina v kyslej kapuste na gazdovský spôsob
Ja sa tohto jedla neviem dojesť, tak mi veľmi chutí.
Losos na masle so smotanovou omáčkou a cestovinami
Mala som chuť na lososa a chcela som skúsiť niečo iné. V predstavách chutí vzniklo toto....
Broskyňové kuracie soté
tak toto soté som prvý krát jedol u spolužiačky z VŠ :) ponukam ho s menšou obmenou,...
Dusené kurča v smotanovej omáčke s pórom a slaninou
Slaninka ma udrží trochu dlhšie sýteho kedže po kurati som o hodinu zas hladný. Namiesto kuracích...
Sekaná so šošovicovým prívarkom
Spomienky na detstvo v školskej jedálni sú stále silné.
Pečený bravčový bôčik s piperade
Rúru nastavíme na 225 oC, aby sa vyhriala. Bôčik umyjeme a osušíme. Kus s...
Marinovaná krkovička
Krkovičku naklepeme, potřeme marinádou a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Pak na pánvi rozehřejeme...
Jahňací guláš s knedličkami
Podobny recept s knedlickami na vareche uz je. Ja pripajam moju verziu s jahnacim masom....
Steaky z bravčovej panenky s letným šalátom
Dostal som na niečo dobré chuť a skončilo to takto... :)
Pestrý zeleninový šalát s údenou morčacou šunkou
Tento šalát by som jedla deň čo deň!Jednoducho ho milujem a nepotrebujem k nemu nič viac ako...
Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na malé mesiačiky a dáme do pekáča. Na zemiaky nasypeme...
Návštevná haruľa
Ako bola návšteva poznamenala - treba ich jesť pripálené a studené... :-)))