
Jahňacie rebierko pečené v celku
Mäso umyjeme, osušíme a celý kus opražíme zo všetkých strán na oleji. Potom ho osolíme...

Slivkou plnená panenka na šípkovej omáčke
Deň vopred zalejeme sušené slivky tokajským vínkom (môžeme aj iným, ale tokajské dá mäsu tú správnu...

Škvarkové rožteky
Tieto rožteky už robím veľmi dlho. Sú veľmi chutné, hodia sa práve k silvestrovským pochúťkam...

Bravčová panenka so sušenými slivkami
Viete ako chutne pripraviť „Mateja“? Ak nie, určite si pozrite toto video.

Jelenie mäso s hruškami
Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú...

Hortobágyszka pastierska kapsa
Opäť som sa v spomienkach vrátila do nádhernej krajiny na Hortobágyszku step. Pastieri stád si pripravujú...

Plnená paprika
Ja veľmi rada varim plnenu papriku keď mam varene mäso z polievky, moji chlapi to miluju.

Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste
Umyté stehno dôkladne ponatierame bujónom, oreganom, tymianom a vložíme do nádoby na pečenie. Pri...

Kuřecí stehno s paprikovou omáčkou a domácími bramborovými noky
Kuřecí stehna osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme zprudka po obou stranách. Pak...

Guláš kurací na spôsob diviny
Podobný guľáš som už robil jelení. To bol prvý recept čo som sem vložil. Nevedel...

Domáca mortadela
Jednoduchá príprava skvelý výsledok. Dobré jedlo na pohostenie na Veľkú noc.

Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska
Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do...

Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou
Tento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách. Tam sa volal fazuľový...

Pečené bravčové líčka na jablkách
Zeleninu, jablká a cibuľu nakrájame a spolu s bravčovými líčkami vložíme do pekáča. Osolíme, ...

Korenené kuracie prsia
Ak máte na prípravu obeda tak 30 minút, vyskúšajte tento recept. Bude to hotové rýchlo,...

Veľkonočná plnka
Aj keď je veľa receptov na veľkonočnú plnku, pridám aj ja tento, je jednoduchý a...

Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkami
Nedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké,...

Tekvicový prívarok najmladšej Masterchefky na svete
Najmladšia víťazka súťaže Masterchef na svete - mladá Slovenka Kristína Nemčková pripraví prívarok, s ktorým vyhrala...

Krkovička na mede
V týchto vianočných dňoch mi učaroval med. Piekli sa medovníčky, dávam si ho do čaju,...

Slovenská zbojnícka pečienka v pekáči
Vkladám recept na túto obľúbenú slovenskú špecialitu s mnohými obmenami. Na osobu počítame 200 g mäsa,...

Kuřecí prsa na slanině a hořčici
Na pánvi rozškvaříme pokrájenou slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli a chvíli restujeme. Pak přidáme...

Pošírovaný losos s pomarančovou omáčkou
Do hrnca dáme variť vodu, do ktorej vhodíme bobkový list, soľ, citrón, nové...

Pečené karé
Ponúkam nenáročný rýchly recept na karé s kosťou. Hodí sa, ak sa vám nechce sekať...

Ďurova kapusta
Prečo Ďurova neviem babka ju tak volala mám ju veľmi rád. Aj mama ju mala veľmi...

Cestoviny s krevetami - prawns
Toto je velmi jednoducha priprava kvalitneho a rycheho jedla. Recept nie je nicim zlozity a namiesto...

Plnené bosniaky
Potrebujete sýte raňajky? Dajte si plnené bosniaky! Známy recept som si trošku upravil, zdieľam s Varechou......