Foto: mirian4
Moja mamina mi dala na ochutnanie domácu mäsovú pomazánku, bola fantastická ale robila ju od oka, čiže nemám recept... Nakoniec som na Internete našla Zobraziť celý popisMoja mamina mi dala na ochutnanie domácu mäsovú pomazánku, bola fantastická ale robila ju od oka, čiže nemám recept... Nakoniec som na Internete našla viac receptov a NÁŠ je práve tento ;-) Verím, že vám bude chutiť :-)
Postup
-
1
Bravčovú pečeň pokrájame na väčšie kúsky, obvaríme v horúcej vode cca 5 min., aby nebola krvavá. Cibuľu opražíme na 2 PL bravčovej masti s čerstvo mletým korením a 3 KL soli. 5 vajec vyšľaháme metličkou so šľahačkou.
- 2
Tučnejší bravčový bôčik alebo 0,5 kg bravč.pliecka a 0,5 kg čerstvej slaniny, pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s vychladnutou obvarenou bravč.pečeňou 2-krát. Pridáme opraženú cibuľku s korením a soľou, pridáme čerstvo prelisovaný cesnak, vajíčka so šľahačkou a riadne premiešame, najlepšie rukami ;-) Necháme odstáť v chlade min. 2 hod., aby sa chute spojili.
- 3
Plníme do 0,3 dcl fľašiek do 2/3 pohára, navrch dáme 1 PL bravčovej masti a suchým víčkom zavíčkujeme. Sterilizujeme 1,5 hod. na 100°C. Uchovávame v chlade. Z tejto dávky mi vyšlo 8 ks cca 0,3 dcl fľašiek, polovicu som rozdala po rodine, cez sviatky a polovicu sme už zjedli :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu