Domáca mäsová nátierka s pečeňou

mirian4 - fotkamirian4, 10. januára 2016
Domáca mäsová nátierka s pečeňou
Foto: mirian4

Moja mamina mi dala na ochutnanie domácu mäsovú pomazánku, bola fantastická ale robila ju od oka, čiže nemám recept... Nakoniec som na Internete našla Zobraziť celý popisMoja mamina mi dala na ochutnanie domácu mäsovú pomazánku, bola fantastická ale robila ju od oka, čiže nemám recept... Nakoniec som na Internete našla viac receptov a NÁŠ je práve tento ;-) Verím, že vám bude chutiť :-)

Suroviny

1 kg
0,5 kg
1 ks
7 strúčikov
2 - 3 ČL
3 - 4 x medzi prsty
1 kelímok
5 ks
3 ČL




Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň pokrájame na väčšie kúsky, obvaríme v horúcej vode cca 5 min., aby nebola krvavá. Cibuľu opražíme na 2 PL bravčovej masti s čerstvo mletým korením a 3 KL soli. 5 vajec vyšľaháme metličkou so šľahačkou.

  2. 2

    Tučnejší bravčový bôčik alebo 0,5 kg bravč.pliecka a 0,5 kg čerstvej slaniny, pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s vychladnutou obvarenou bravč.pečeňou 2-krát. Pridáme opraženú cibuľku s korením a soľou, pridáme čerstvo prelisovaný cesnak, vajíčka so šľahačkou a riadne premiešame, najlepšie rukami ;-) Necháme odstáť v chlade min. 2 hod., aby sa chute spojili.

  3. 3

    Plníme do 0,3 dcl fľašiek do 2/3 pohára, navrch dáme 1 PL bravčovej masti a suchým víčkom zavíčkujeme. Sterilizujeme 1,5 hod. na 100°C. Uchovávame v chlade. Z tejto dávky mi vyšlo 8 ks cca 0,3 dcl fľašiek, polovicu som rozdala po rodine, cez sviatky a polovicu sme už zjedli :-)

Diskusia k receptu

luclup
MILUJEM TIETO NÁTIERKY! Vrátilo ma to do detských čias, keď sme robievali pečeňovú paštétu, po domácej zabíjačke. Toto môžem, veľký palec hore, chválim, mňam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia