Domáca mäsová nátierka s pečeňou

mirian4 - fotkamirian4, 10. januára 2016
Domáca mäsová nátierka s pečeňou
Foto: mirian4

Moja mamina mi dala na ochutnanie domácu mäsovú pomazánku, bola fantastická ale robila ju od oka, čiže nemám recept... Nakoniec som na Internete našla viac receptov a NÁŠ je práve tento ;-) Verím, že vám bude chutiť :-)

Suroviny

1 kg
0,5 kg
1 ks
7 strúčikov
2 - 3 ČL
3 - 4 x medzi prsty
1 kelímok
5 ks
3 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň pokrájame na väčšie kúsky, obvaríme v horúcej vode cca 5 min., aby nebola krvavá. Cibuľu opražíme na 2 PL bravčovej masti s čerstvo mletým korením a 3 KL soli. 5 vajec vyšľaháme metličkou so šľahačkou.

  2. 2

    Tučnejší bravčový bôčik alebo 0,5 kg bravč.pliecka a 0,5 kg čerstvej slaniny, pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s vychladnutou obvarenou bravč.pečeňou 2-krát. Pridáme opraženú cibuľku s korením a soľou, pridáme čerstvo prelisovaný cesnak, vajíčka so šľahačkou a riadne premiešame, najlepšie rukami ;-) Necháme odstáť v chlade min. 2 hod., aby sa chute spojili.

  3. 3

    Plníme do 0,3 dcl fľašiek do 2/3 pohára, navrch dáme 1 PL bravčovej masti a suchým víčkom zavíčkujeme. Sterilizujeme 1,5 hod. na 100°C. Uchovávame v chlade. Z tejto dávky mi vyšlo 8 ks cca 0,3 dcl fľašiek, polovicu som rozdala po rodine, cez sviatky a polovicu sme už zjedli :-)

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
MILUJEM TIETO NÁTIERKY! Vrátilo ma to do detských čias, keď sme robievali pečeňovú paštétu, po domácej zabíjačke. Toto môžem, veľký palec hore, chválim, mňam!

Pridaj komentár k receptu: