Moja mamina mi dala na ochutnanie domácu mäsovú pomazánku, bola fantastická ale robila ju od oka, čiže nemám recept... Nakoniec som na Internete našla viac receptov a NÁŠ je práve tento ;-) Verím, že vám bude chutiť :-)
Suroviny
1 kg |
|
0,5 kg |
|
|
|
1 ks |
|
7 strúčikov |
|
2 - 3 ČL |
|
3 - 4 x medzi prsty |
|
1 kelímok |
|
5 ks |
|
3 ČL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bravčovú pečeň pokrájame na väčšie kúsky, obvaríme v horúcej vode cca 5 min., aby nebola krvavá. Cibuľu opražíme na 2 PL bravčovej masti s čerstvo mletým korením a 3 KL soli. 5 vajec vyšľaháme metličkou so šľahačkou.
- 2
Tučnejší bravčový bôčik alebo 0,5 kg bravč.pliecka a 0,5 kg čerstvej slaniny, pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s vychladnutou obvarenou bravč.pečeňou 2-krát. Pridáme opraženú cibuľku s korením a soľou, pridáme čerstvo prelisovaný cesnak, vajíčka so šľahačkou a riadne premiešame, najlepšie rukami ;-) Necháme odstáť v chlade min. 2 hod., aby sa chute spojili.
- 3
Plníme do 0,3 dcl fľašiek do 2/3 pohára, navrch dáme 1 PL bravčovej masti a suchým víčkom zavíčkujeme. Sterilizujeme 1,5 hod. na 100°C. Uchovávame v chlade. Z tejto dávky mi vyšlo 8 ks cca 0,3 dcl fľašiek, polovicu som rozdala po rodine, cez sviatky a polovicu sme už zjedli :-)
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu