
Kačacia pečeň s cibuľovými krúžkami a lokšovníkmi
... keď už je ten čas "kačacích a husacích hodov" pripravila som toto neskutočne dobré jedlo...

Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

Brunch Ring slanina, vajce a syr
Tento recept som dostala mailom, je to vraj so zahraničnej stránky. Je to veľmi jednoduchý...

Sójové rezance na spôsob číny
Tento recept je môj vlastný výtvor, máme ho veľmi radi :-)

Karé na horčici
Jedno z našich obľúbených... moja mama to kedysi volala znojemské... davala tam aj varené vajičko, ...

Kuracie stehná so smotanou
Veľmi jednoduchá a rýchla príprava, a pritom výsledok stojí za to.

Kura na kyslej kapuste
dobrá papanička... zmesi vôní pečeného kuraťa a kyslej kapusty neodoláte...

Ražniči s opekanými zemiakmi
Dobrý deň. Tento recept mám od svojich rodičov, vždy nám ho pripravoval na nedeľnajší obed a...

Vysmážané kúsky cesta s cesnakom a vňaťou
Kysnuté cesto ochutené petržlenovou vňatou a cesnakom. Výborné samotné, ale aj ako príloha k polievke...

Rýchly voňavý bylinkový posúch
Rýchly, jednoduchý posúch, ktorý zvládne aj začiatočník :-) Bez kysnutia, bez vaľkania a predsa s droždím....

Majonézová pochúťka
Kúpila som si novú formu na studené pokrmy, neodolala som a musela som ju rýchlo vyskúšať...

Nové zemiaky na smotane
Inšpiráciou mi boli Litovské zemiaky. Nie, nechýba tam písmenko "p":-)

Chicken Tikka Masala - národné jedlo Veľkej Británie
Počas typickej glasgowskej upršanej noci dostal šofér autobusu Ali Ahmed Aslam chuť na indické karí. Objednal...

Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...

Kuracia/morčacia šunka
V dnešnej dobe je veľmi ťažké nájsť kvalitné potraviny. Pomaly už ani nevieme, čo jeme....

Cícer na karí
V poslednej dobe mi veľmi zachutila zelenina na spôsob karí. Nie som v tom určite žiaden...

Jarné karfiolové rezne
Toto jedlo robievam z prvého jarného karfiolu, ktorý rozoberiem na ružičky, uvarím do mäkka, ...

Lahodné závitky so slivkovou omáčkou
Výborný tip na odskúšanie pre každého, komu lahodí kombinácia šťavnatého maska a jemne nasladlej chuti sliviek :)...

Syrové fašírky
Presný názov je Fašírky z ovsenných vločiek. Moja dcéra nemá rada fašírky z mäsa len tieto...

Kyslá polievka s párkom
Jednoduchá polievočka, jemne pikantná. Do polievočky som použila Spišské párky, ktoré sú najlepšie spomedzi všetkých parkov. Kapustičká...

Tartiflette savoyarde
Toto jedlo pochadza z Francuzska, z krasnej oblasti Haute-Savoie. Je oblubene hlavne pocas lyzovacky, ...

Moja rajčinová polievka
Paradajka je hlavným zdrojom lykopénu – prírodného karotenoidu (červeného farbiva) a antioxidantu, ktorý chráni organizmus pred...

Kuřecí prso se smetanovou omáčkou a tarhoňou
Kuřecí prsa rozkrojíme a naklepeme, osolíme a opepříme, posypeme troškou kari a opečeme na oleji...

Tekvicový prívarok s duseným mäsom
Jeseň je časom tekvíc, tak pridávam do zbierky aj ja receptík ako sa mne páči.

Zeleninový rezeň inak
Tento recept sa v našej domácnosti dostane na stôl vždy vtedy ak nie je čas na dlhé...

Eszterházy roštenka
Meno Eszterházy je známe po celom Uhorsku a Rakúsku. významným nositeľom tohto mena bol barón Pál...

Lahodná paštéta z králičej pečene
Môj priateľ zabíjal teraz viac králikov a poprosil ma o chutnú paštétu z pečene. Pripravila som...

Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...

Tagliatelle s hubami shimeji
Nič mimoriadne k tomuto receptu nepotrebujete, len navštíviť správnu predajňu a kúpiť tam 3 ingrediencie a...

Lepinje i ćevapi
alebo ako si doma urobiť najznámejšiu bosniansku špecialitu. /toto kysnuté cesto zvládne aj začiatočník , ...

Zemplínsky bravčový guláš
Bravčové mäso nakrájame na kocky a vložíme na cibuľový základ. Pridáme mletú červenú papriku, soľ, ...