Najlepšie halušky na svete. ;-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| syrová omáčka: | |
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| 100 g, neúdený |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks, menšia |
|
| 1 PL, na dusenie |
|
| 1 PL |
|
| na ochutenie |
|
Postup
-
1
Rozmrazíme si špenát. Pridáme hladkú múku, soľ a zamiešame. Cesto by malo byťpolohusté.
-
2
Takto pripravené cesto nahádžeme cez sitko na halušky do vriacej vody a uvaríme. Uvarené halušky budu plávaťna povrchu.
- 3
Scedíme a prepláchneme vodou.
- 4
Syrová omáčka: Na panvici si rozohrejeme 1PL masla a 1PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu. Osmažíme. Keď je cibula osmažená pridáme smotanu na varenie a všetky ostatné suroviny. Syry si pred pridaním nastrúhame na strúhadle. A zohrievame, nevaríme, kým sa nám všetky syry pekne neroztopia a nespoja. Hotovú omáčku ochutíme čiernym korením. Nesolíme kedže syry sú slané.
- 5
Halušky servírujeme na tanieri poliate syrovou omáčkou. Zabudla som odfotiť, preto žiaden obrázok. A už len maškrtíme. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Diskusia k receptu