Vyprážané hlivové lupene fotorecept

tinca - fotkatinca, 17. februára 2011
Vyprážané hlivové lupene (fotorecept)
Foto: tinca

Kúpila som krásnu hlivu vlastne ma inšpirovala kamoška, ktorá ju vyprážala a teda chválou nešetrila. Tak dnes bola aj u mňa.

6-7 ks/osoba
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6-7 lup.na osobu ks
30 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Vyprážané hlivové lupene (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nachystáme si lupene hlivy 6-7 ks na osobu, dľa veľkosti. Zo stonky ponecháme cca 1 cm, aby sme mali za čo chytiť pri obaľovaní. Z vajíčka, soli, korenia,hladkej múky a piva si urobíme pivné cestíčko strednej hustoty. Lupene v ňom zo všetkých strán namáčame a potom ešte obalíme v strúhanke. Vyprážame v horúcom oleji, necháme stiecť na servítke od prebytočného oleja. Poradím jednu fintu na obaľovanie v strúhanke, dajte si ju do mikroténového sáčku, dobre potraste a je to bez zababrania.

    Vyprážané hlivové lupene (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ako prílohu som robila v mikrovlnke varené zemiaky v šupke tak, že som ich dobre umyla, utrela a zaviazala do sáčku na pečené kura, 7 minút na stredný výkon, ak ich máme viac, tak 10 minút. komplet obed samozrejme s tatarkou. Poviem vám, že je to vynikajúca pochúťka, hlivové lupene boli chrumkavé a ako vata, lepšie ako šampiňóny. Vyskúšajte! No a tu je finito.

    Vyprážané hlivové lupene (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

bobarka
Tinca, bolo to božské, voňali až k nám. Vynikajúce, už je v KK.
lyali
Tinca, dala by som siii :-) Ja si jedlo viem spojiť s konkrétnou osobou, miestom a pri hlive si vždy spomeniem na oca, ktorý ich pestuje a vymýšľa z nich jedlá a hlivové klobúčiky vypráža aj on. On ich posolí, nechá odstáť (akoby zmäknú) a šup do zemiakového cestíčka. Ale fandím aj Tvojmu pivnému cestíčku :-) KK
elekra
Vynikajúca inšpirácia! V sobotu kupujem hlivu!
alexdidi
Zbožňujem hlivu...musím ju už urobiť podľa Tvojho receptu....vyzerá výborne:)
tothka
Tinca skus ich vypražiť v cestičku z čierneho piva, sú tiež výborné.
bozulka
@tinca milujem,hoci by som nemala vysmážané ,ale nikdy neodalám.Tiež mám rada len tak na rasci do červena osmažené s čerstvým chlebíkom.!!!!
marianne69
.....hlivu mam strasne rada,urcite vyskusam v pivovom cesticku,vdaka za receptik..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia