Foto: tinca
Kúpila som krásnu hlivu vlastne ma inšpirovala kamoška, ktorá ju vyprážala a teda chválou nešetrila. Tak dnes bola aj u mňa.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Nachystáme si lupene hlivy 6-7 ks na osobu, dľa veľkosti. Zo stonky ponecháme cca 1 cm, aby sme mali za čo chytiť pri obaľovaní. Z vajíčka, soli, korenia,hladkej múky a piva si urobíme pivné cestíčko strednej hustoty. Lupene v ňom zo všetkých strán namáčame a potom ešte obalíme v strúhanke. Vyprážame v horúcom oleji, necháme stiecť na servítke od prebytočného oleja. Poradím jednu fintu na obaľovanie v strúhanke, dajte si ju do mikroténového sáčku, dobre potraste a je to bez zababrania.
-
3
Ako prílohu som robila v mikrovlnke varené zemiaky v šupke tak, že som ich dobre umyla, utrela a zaviazala do sáčku na pečené kura, 7 minút na stredný výkon, ak ich máme viac, tak 10 minút. komplet obed samozrejme s tatarkou. Poviem vám, že je to vynikajúca pochúťka, hlivové lupene boli chrumkavé a ako vata, lepšie ako šampiňóny. Vyskúšajte! No a tu je finito.
Diskusia k receptu