Mäso a la čo chceš :)
Tak tento recept vymyslel môj ocko, keď sme dostali hlad :) a nakoľko dosť experimentuje ,...
Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou
Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni....
Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...
Kyslastá morčacia zeleninová polievka
Inšpiráciu som mala z Nigellinej knihy - Hostina, každý deň je sviatok. Aj keď od...
Hus plnená zemiakmi
Hus očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, osolíme a necháme odležať na chladnom mieste...
Terinka zo zajaca s višňovým dipom
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie,...
Hermelínove rezne s naloženými hubami
5dl naložených hríbov, (pôvabnica fialová, muchotrávka červenkastá, rýdziky), hermelín, vajce, mandle, strúhanka, hl. múka, olej na vysmážanie....
Steak z hovädzej roštenky s mrkvovým pyré
Súkromný šéfkuchár Ladislav Floreán v tejto časti nášho seriálu ukáže ako pripraviť výnimočné jedlo, ktoré vyzdvihne...
Kuracie nugetky z rúry
Mäso nakrájame na kocky a dáme do sekáčika. “Zomelieme” ho, ale nie celkom. Mali...
Kapor na šampiňónoch
Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým mliekom, ...
Krúpová polievka s mäsom
Aj takto sa dá uvariť sýta polievka z údeného alebo surového kolienka, ktorá poteší.
Dýňové (tekvicové) cannelloni
Dají se dělat ze všech dýní a ze všech jsou výborné. V kombinaci se...
Plnená roláda
Mám veľa dubákov a preto som ich chcela patrične využiť a tak vznikla fantastická roláda...
Hovädzí vývar
Paradajky a ocot sú možno zvláštne prísady do hovädzieho vývaru, ale majú svoje opodstatnenie....
Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom
Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom...
Krídielko per pazuch s pečeňou
Ten recept ma vrátil do detstva, keď na dvore pobehávali sliepky, ráno nás budil kohút kikiríkaním...
Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....
Vajíčkové fašírky
Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný....
Kuracie mäso v kešu - pistáciovej marináde
Maso dame do misky a pridame vsetky suroviny na marinadu. Maso s marinadou dobre premiesame...
Pstruh à la Otto Weiter
V tomto videu nám obľúbený spevák Otto Weiter so svojou šarmantnou partnerkou Petrou Maxin pripravia zdravého a...
Plnené šampiňóny portobello
Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.
Vtáčence v hniezde
Nepokladám tento recept za vtip, alebo znevažovanie jedla. keď som to uvidela na nete, ...
Tekvicovica
Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...
Zapekaný ružičkový kel
Uvarený kel ochutíme soľou a čiernym korením a preložíme ho do vymastenej malej formy.
Netradičná ryža
Takýto recept som nikde nenašla, a keďže nemám rada suchú ryžu a rada experimentujem pridávam... je...