Dal karí

methi - fotkamethi, 2. augusta 2013
Dal karí
Foto: methi

Suroviny

200 ml
1/3 ČL
 niekoľko
z 1/2 baby citróna
štipka
1 PL
1 ks
1/4 ČL
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Toor dal je strukovina. http://en.wikipedia.org/wiki/Pigeon_pea

    Dal karí - obrázok 1
  2. 2

    Toor dal dáme do hrnca s vodou, pridáme kurkumu a uvaríme do mäkka (rozvaríme).

    Dal karí - obrázok 2
  3. 3

    Keď je toor dal uvarený v druhej panvici zohrejeme ghí, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť. Ďalej pridáme asafoetida a karí lístky a lístky necháme prasknúť.

    Dal karí - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme čili papričku a minútu restujeme. Nakoniec pridáme cesnak a necháme rozvoniať. Toto vylejeme do uvareného dalu, osolíme, pridáme šťavu z citróna, premiešame a prehrejeme.

    Dal karí - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Mila Methi, zbožnujem indickú kuchyňu, doma síce robím iba úplne najjednoduchšie karí, no už keď som asi pred rokom objavila tvoj prvý varechácky blogm, veľmi som sa potešila, teraz je radosť dvojnásobná :)

Pridaj komentár k receptu: