Foto: simi09
Pochúťka takzvaná hliva ústricová zdravá a chutná na obed či ľahku večeru
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny potrebné na tento recept
-
2
Cibuľu si nakrájame na pol mesiačiky, zohrejeme si olej na panvici a cibuľu popražíme do zlatista, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, soľ. Medzitým si nakrájame na tenke kúsky zelenú papriku a pridáme k cibuli. Restujeme asi 5 min. Hlivu si najkrájame na rezančeky a pridáme k cibuli a paprike chvíľku orestujeme,podlejeme trochou vody a necháme dusiť cca 10 minút.
-
3
Po podusení zalejeme smotanou na varenie a necháme zredukovať. Podávame to s opečeným chlebíkom alebo aj haluškami či kvalitnou ryžou. Prajem dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu