Závin bez mlieka s konopnými semienkami

dada777 - fotkadada777, 13. augusta 2013
Závin bez mlieka s konopnými semienkami
Foto: dada777

Chutný kysnutý závin na spôsob klasického orechovníka. Závin je vhodný pri bezmliečnej diéte a tiež pre alergikov na orechy, môžete ho však pripraviť aj z kravského mlieka. Plnka je pripravená z konopných semienok, ktoré výborne nahradia orechy. Nech sa páči...

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 ml
100 g
100 ml
2 ks
štipka
500 g
30 g
 na potieranie
Plnka:
100 g
100 g
1 ks
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V domácej pekárni alebo ručne si pripravíme vláčne kysnuté cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Počas kysnutia cesta si pripravíme plnku. Konopné semená rozmixujeme v mixéri (alebo pomelieme) a zmiešame s ostatnými surovinami na plnku.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, naplníme plnkou a stočíme do závinu. Pripravené záviny ešte necháme podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a pečieme pri 180°C asi 20 minút. Dobrú chuť!

    Závin bez mlieka s konopnými semienkami - obrázok 3

Diskusia k receptu

ela77
ako vôbec vyzerajú konopné semienka a kde ich dostať. Zatiaľ poznám iba ľanové.
dada777
Konopné semienka zoženieš v predajniach zdravej výživy a bio predajniach.
ankabanka
uznavam Paleo a rozumnu stravu nie diety.
tvojimi receptami obohacujes a rozsirujes nazor, ze aj "taketo" jedla su chutne.