Chutný kysnutý závin na spôsob klasického orechovníka. Závin je vhodný pri bezmliečnej diéte a tiež pre alergikov na orechy, môžete ho však pripraviť aj Zobraziť celý popisChutný kysnutý závin na spôsob klasického orechovníka. Závin je vhodný pri bezmliečnej diéte a tiež pre alergikov na orechy, môžete ho však pripraviť aj z kravského mlieka. Plnka je pripravená z konopných semienok, ktoré výborne nahradia orechy. Nech sa páči...
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 ml |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 2 ks |
|
| štipka |
|
| 500 g |
|
| 30 g |
|
| na potieranie |
|
| Plnka: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
V domácej pekárni alebo ručne si pripravíme vláčne kysnuté cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Počas kysnutia cesta si pripravíme plnku. Konopné semená rozmixujeme v mixéri (alebo pomelieme) a zmiešame s ostatnými surovinami na plnku.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, naplníme plnkou a stočíme do závinu. Pripravené záviny ešte necháme podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a pečieme pri 180°C asi 20 minút. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









tvojimi receptami obohacujes a rozsirujes nazor, ze aj "taketo" jedla su chutne.