Posúch s dubákmi, cherry paradajkami, parmezánom a so smotanou
Dostali sme chuť na dobrý a sýty posúch.
Polievka Panzanella
Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky...
Paštéta v lístkovom kabáte - fotorecept
tento recept som skladovala vela rokov a dnes som sa do neho pustila , lebo sa...
Luxus z Jadranu
Zmes zeleniny s uhorkou a fazuľou je ideálnou kombináciou pre letné šaláty a milovníkov pikantných chutí...
Špagety s baklažánom
Jednoduchý zeleninový recept. Kto miluje špagety a zeleninu, určite mu zachutí ;)
Rezance s krabím mäsom
Tento recept vznikol náhodou. Kúpili sme si v taliansku krabie mäso, aby sme ochutnali...
Králičie stehná plnené slivkami
Pri mojom pobyte v rodnom kraji som dostala králika. Samozrejme, že som ho chcela urobiť...
Goody - foody rezance s pivom a zeleným korením
Šalotku očistíme a na troche oleja vo väčšej panvici opečieme.
Mrkvová polévka se zázvorem
Očištěnou mrkev nakrájíme a orestujeme na másle, pak zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme...
Majoránový steak na fettuccine s plesňovým syrom a orechami
Aj ked to znie ako zvlastna priloha k steaku, spolupracuje to spolu vyborne. V podstate...
Spagetti à la Oldshatterhand
na oleji poprazime cibulu, pridame nakrajane a umyte bravcove maso, pridame predvarene nakrajane huby, ...
Slané paradajkové cupcakes s čerstvou bazalkou
Tieto slané cupcakes sú naozaj šmrncovééé. Sladkasto-pikantná príchuť sušených paradajok, sa stretá s chuťou čerstvej...
Lahodná bôčiková roláda
Bravčový bôčik zomelieme, dochutíme soľou, vegetou a korením, pridáme nesladené mlieko a všetko dobre...
Bryndzové palacinky
Mlieko, žltok a celé vajce rozmiešame a za stáleho miešania pridáme múku, alebo všetko spolu zmixujeme. Cesto...
Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými...
Smažené papriky
Smažené papriky jsou výborná chuťovka k pivu, vínu nebo jako svačina či večeře s čerstvým pečivem....
Mrkvový šalát s rascou a koriandrom
Väčšina z nás zrejme pozná mrkvový šalát v štýle nastrúhaná mrkva a jablko, prípadne ananás...
Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...
Špeciálne kačacie prsia
Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s...
Husacie prsia na šošovici
Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0, 5 l studenej vody. Očistíme a na...
Smotanové huby so špenátovými knedličkami
Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, ...
Segedínsky guláš s kôprom
Vyborný chuťou, proste letný segedínsky guláš. tento recept som nefotila.
Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do zmäknutia. Polievame...
Domáca pizza na grile
Zmiešajte suché suroviny a postupne primiešajte vodu, olej a med. Vypracujte hladké cesto, ktoré necháte vykysnúť...
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...