Syrovo–cibuľové šúľance
Peter Brezovszký
šéfkuchár hotela Ponteo v Bratislave–Rusovciach, 1. októbra 2012
šéfkuchár hotela Ponteo v Bratislave–Rusovciach, 1. októbra 2012

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šúľance uvaríme vo vriacej osolenej vode a odložíme na teplé miesto.
- 2
Syry nahrubo nastrúhame a zmiešame. Zapekaciu formu vymastíme a uložíme do nej vrstvu špeclí a na ňu vrstvu nastrúhaných syrov. Každú vrstvu osolíme a koreníme a poukladáme ďalšie vrstvy špeclí a syra. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 oC asi 30 minút zakryté alobalom.
- 3
Očistenú cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na masle dozlatista. Rozložíme ju na upečené šúľance. Jednotlivé porcie ozdobíme nasekanou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu