Syrovo–cibuľové šúľance

Peter Brezovszký
šéfkuchár hotela Ponteo v Bratislave–Rusovciach, 1. októbra 2012
Syrovo–cibuľové šúľance
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, prípadne špécle
200 g
200 g
3 ks
70 g
 na vymazanie formy
4 pl, nasekaná čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šúľance uvaríme vo vriacej osolenej vode a odložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Syry nahrubo nastrúhame a zmiešame. Zapekaciu formu vymastíme a uložíme do nej vrstvu špeclí a na ňu vrstvu nastrúhaných syrov. Každú vrstvu osolíme a koreníme a poukladáme ďalšie vrstvy špeclí a syra. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 oC asi 30 minút zakryté alobalom.

  3. 3

    Očistenú cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na masle dozlatista. Rozložíme ju na upečené šúľance. Jednotlivé porcie ozdobíme nasekanou pažítkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Cibuľová kuchárka

Diskusia k receptu

martamm
Dobrý nápad, šúľance na slano, páči sa mi, ukladám...
huck
Jednoducho fantastické :)
anykama
Máme radi šúlance s makom,ale za pokus to stojí vyskúšať aj na slano.
matilda256
Zaujímavý recept.Môže to byť dobré.Ja bežne robím šúľance s opraženou cibuľkou.

garanco
Hoci robievam šúľance iba na sladko, tieto sa mi tiež veľmi páčia, recept si ukladám, príležitostne urobím.
bosorkatt
moje deti ľúbia iba také opečené na panvici do chrumkava a osolené

Zaujímavé video z archívu TV Varecha