Zemiakové knedličky s kapustou
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 29. septembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Tekvica i jej semiačka, jablká, hrušky, kapusta, gaštany, zemiaky, jesenné huby i sladké hroznové bobule... V kuchyni sa dá teraz vykúzliť pestrofarebná hostina, čo Zobraziť celý popisTekvica i jej semiačka, jablká, hrušky, kapusta, gaštany, zemiaky, jesenné huby i sladké hroznové bobule... V kuchyni sa dá teraz vykúzliť pestrofarebná hostina, čo v ničom nezaostáva za paletou pani prírody.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
20 g |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
100 ml |
|
50 g |
|
1 ks |
|
500 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
250 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
V kastróle zohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu a cukor. Necháme skaramelizovať. Kapustu nakrájanú na malé kocky pridáme k cibuli, podlejeme trochou vody, ochutíme soľou, korením a octom. Dusíme domäkka.
- 2
Zemiaky uvaríme v šupke (najlepšie deň vopred), očistíme ich a postrúhame alebo zomelieme najemno. Osolíme, pridáme vajce a múku. Cesto vytvarujeme do valčeka s priemerom 3 cm a krájame na približne 80-gramové kolieska. Jednotlivé kolieska naplníme kapustou a vytvarujeme knedličky.
- 3
Vložíme do vriacej osolenej vody. Keď knedličky vyplávajú na povrch, sú hotové. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Knedličky uložíme na tanier, posypeme tvarohom a opečenou slaninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu