Zemiakové knedličky s kapustou

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 29. septembra 2013
Zemiakové knedličky s kapustou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Tekvica i jej semiačka, jablká, hrušky, kapusta, gaštany, zemiaky, jesenné huby i sladké hroznové bobule... V kuchyni sa dá teraz vykúzliť pestrofarebná hostina, čo Zobraziť celý popisTekvica i jej semiačka, jablká, hrušky, kapusta, gaštany, zemiaky, jesenné huby i sladké hroznové bobule... V kuchyni sa dá teraz vykúzliť pestrofarebná hostina, čo v ničom nezaostáva za paletou pani prírody.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
20 g
2 ks
podľa potreby
100 ml
50 g
1 ks
500 g
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
250 g
250 g




Postup

  1. 1

    V kastróle zohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu a cukor. Necháme skaramelizovať. Kapustu nakrájanú na malé kocky pridáme k cibuli, podlejeme trochou vody, ochutíme soľou, korením a octom. Dusíme domäkka.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme v šupke (najlepšie deň vopred), očistíme ich a postrúhame alebo zomelieme najemno. Osolíme, pridáme vajce a múku. Cesto vytvarujeme do valčeka s priemerom 3 cm a krájame na približne 80-gramové kolieska. Jednotlivé kolieska naplníme kapustou a vytvarujeme knedličky.

  3. 3

    Vložíme do vriacej osolenej vody. Keď knedličky vyplávajú na povrch, sú hotové. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Knedličky uložíme na tanier, posypeme tvarohom a opečenou slaninou.

Diskusia k receptu

hraskana
ja to robím opačne knedličky plním slaninkou a podávam to s kapustou a je to výborné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia