Maková bábovka s vaječným likérom

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 16. novembra 2015
Maková bábovka s vaječným likérom
Foto: droetker

Komerčný recept

16
porcií
35 minút
príprava
50 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g (alebo margarín)
200 g
1 bal
štipka
4 ks
330 g
1 bal
75 ml
Na náplň:
250 g
1 ks
6 PL
Na ozdobenie:
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľaháme vajcia (každé vajce asi 1/2 minúty). Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a striedavo s mliekom krátko na najnižšom stupni zašľaháme do zmesi.

  2. 2

    Makovú náplň nasypeme do misy. Pridáme vajce a likér a metličkou vymiešame dohladka.

  3. 3

    Cesto striedavo s náplňou naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy (forma na bábovku (Ø 23 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3
    Doba pečenia: asi 50 minút

  4. 4

    Bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.

  5. 5

    Na ozdobenie nastrúhame časť polevy na hoblinky (asi 2 PL). Zvyšnú polevu rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli. Bábovku polejeme, posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme stuhnúť. Môžeme podávať k čaju.

Diskusia k receptu