Maková bábovka s vaječným likérom
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g (alebo margarín) |
|
200 g |
|
1 bal |
|
štipka |
|
4 ks |
|
330 g |
|
1 bal |
|
75 ml |
|
Na náplň: | |
250 g |
|
1 ks |
|
6 PL |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľaháme vajcia (každé vajce asi 1/2 minúty). Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a striedavo s mliekom krátko na najnižšom stupni zašľaháme do zmesi.
- 2
Makovú náplň nasypeme do misy. Pridáme vajce a likér a metličkou vymiešame dohladka.
- 3
Cesto striedavo s náplňou naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy (forma na bábovku (Ø 23 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /> Doba pečenia: asi 50 minút
- 4
Bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.
- 5
Na ozdobenie nastrúhame časť polevy na hoblinky (asi 2 PL). Zvyšnú polevu rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli. Bábovku polejeme, posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme stuhnúť. Môžeme podávať k čaju.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu