
Grilovaný hermelín s orechmi, ríbezľami a rozmarínom
V lete sa mi veľmi nechce stáť pri sporáku, tak robievam zväčša iba jednoduché a rýchle jedlá....

Bylinková jahňacia roláda so šalátom
Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakoreníme a upravíme tak, aby sme vytvorili rovnomerne tenký plát...

Orestované cukinové plátky s tuniakom a kapary
Veľmi jednoduché, zdravé pritom sýte jedlo. Kombinácia cukiny s tuniakom je prekvapivo lahodná.

Srnčie mäso na mandliach a tymiane
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...

Kuřecí, cuketa a sušená rajčata na másle
V sezoně cuket si z pár surovin vytvoříte výborné jídlo. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot....

Losos Wellington
Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus....

Pirohy so strúhaným perníkom a tvarohovým krémom
Inšpiráciou mi bola návšteva v českých Beskydách, kde som si okrem tradičnej kyselice a frgálu pochutnala aj...

Tekvicové rizoto s krevetami
Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.

Obaľovaná žltá cuketa
Cuketu umyjeme a nakrájame na cca 1, 5 cm hrubé kolieska a osolíme (môžme aj celkom dosť...

Sézamové pečené zemiaky
Rúru predhrejeme na 200°, zemiaky obielime a nastrúhame(alebo nakrájame) na tenké plátky. Olej zmiešame so...

Cestoviny so špenátom
Najprv pripravíme cestoviny, počas prípravy k nim pridáme PL olivového oleja. Na oleji speníme nadrobno...

Naložené masko podľa vlastnej chuti
budeme robiť nakladané rezne najlepšie z kuracích pŕs alebo z vykostených stehien. recept pochádza z hladných...

Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice
Jemne pikantné kuracie prsia krátko podusené s čerstvou zeleninou, podliate ciderom. Príloha: jablková ryža...

Sýrovo-žloutková polévka
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a rozmícháme, aby se...

Polievka z vody z halušiek
Voľakedy ľudia zužitkovali všetko, aj vodu z vyvarených halušiek.

Brokolicový šalát
Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...

Moje špagety
Tento recept na špagety som si vymyslela kedysi dávno, keď som sa ešte učila variť...

Cestoviny s cukinou a lososom
Dnes som sa doma rozhodla na obed spraviť jednu z milióna variant mojich milovaných cestovín.

Zeleninová kocka s hubami
Očistené huby urestujeme na cibuľke. Koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme....

Plnené palacinky na slano
Kto nemá rád palacinky? Ja síce sladké nejem veľmi často a tak si radšej pripravím túto pochúťku na...

Zemiaková roláda s baby zeleninou
Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...

Krkovička s cibuľovým pestom a grilovanou zeleninou
Obe cibule a cesnak pokrájame nadrobno a zmiešame s ostatnými surovinami. Krkovičku rozrežeme na plát a...

Mujadara - libanonská ryža so šošovicou
Mujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami....

Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...

Kelovo-brokolicová polievka
Keďže mi dnes skončila karanténa ??, zamierila som na moje obľúbené miesto (na trh?), kde mali nádhernú kelovú kapustu....

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Kuskusový šalát so stonkovým zelerom
Mám rada kuskus ako univerzálnu potravinu. Hodí sa nielen ako príloha, ale aj ako základ šalátov a iných jedál....

Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...