Sviečkovica „au poivre” fotorecept
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 29. januára 2016
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks (po 200 g) |
|
5 g |
|
|
|
|
|
|
|
Na koňakový jus: | |
50 ml |
|
50 g |
|
100 ml |
|
Na pyré: | |
400 g |
|
(môžu byť rôzne farby) |
|
Postup
-
1
Najprv očistíme fialové zemiaky, nakrájame ich na kocky a varíme v osolenej vode. Po uvarení scedíme vodu a cez jemné sitko prepasírujeme, aby bolo pyré jemné. Pridáme soľ podľa chuti.- 2
Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené. Mäso z oboch strán osolíme, obalíme v drvenom korení a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opekáme na rozohriatej panvici asi 2 minúty z každej strany (podľa želaného stupňa prepečenia). Po vybratí mäso okoreníme a necháme odpočívať na teplom mieste.- 3
Na panvicu, kde sme pripravovali steak, pridáme vývar a necháme redukovať. Potom pridáme koňak a prevaríme (aby sa odparil alkohol, ale zostala chuť koňaku). Na záver zjemníme maslom. Baby mrkvu jemne oblanšírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu