Stehno so zeleninovou plnkou
Štefan Šesták
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 10. júna 2012
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 10. júna 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8-10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté kuracie stehná vykostíme, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Mrkvu a karfiol nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do polomäkka. Žemle nakrájame na kocky, ku ktorým pridáme na masle opraženú cibuľku.
- 2
Do zmesi pridáme mlieko, vajcia, obvarenú zeleninu, hrášok, nastrúhaný muškátový oriešok. Všetko spolu premiešame a dosolíme. Z takto pripravenej zmesi tvarujeme valčeky, ktoré dáme na mäso a spolu zrolujeme. Podľa potreby môžeme rolku zviazať niťou, aby sa počas pečenia nerozpadla.
- 3
Olej, rascu, mletú papriku a soľ spolu zmiešame a touto zmesou potrieme mäso. Mäsové rolky ukladáme do pekáča, podlejeme troškou vody a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 oC. Počas pečenia mäso polievame výpekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu