Stehno so zeleninovou plnkou

Štefan Šesták
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 10. júna 2012
Stehno so zeleninovou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8-10
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2500 g
200 g
100 g
100 g
100 g
3 ks
100 g
200 g
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Umyté kuracie stehná vykostíme, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Mrkvu a karfiol nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do polomäkka. Žemle nakrájame na kocky, ku ktorým pridáme na masle opraženú cibuľku.

  2. 2

    Do zmesi pridáme mlieko, vajcia, obvarenú zeleninu, hrášok, nastrúhaný muškátový oriešok. Všetko spolu premiešame a dosolíme. Z takto pripravenej zmesi tvarujeme valčeky, ktoré dáme na mäso a spolu zrolujeme. Podľa potreby môžeme rolku zviazať niťou, aby sa počas pečenia nerozpadla.

  3. 3

    Olej, rascu, mletú papriku a soľ spolu zmiešame a touto zmesou potrieme mäso. Mäsové rolky ukladáme do pekáča, podlejeme troškou vody a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 oC. Počas pečenia mäso polievame výpekom.

Diskusia k receptu

babina28
pán šefkuchár máte krásne naplnené kuracie stehienka a určite sú aj výborné,vyskúšam dakujeme
broninka
nádherné foto, až sa mi slinky zbiehajú, musí to chutiť fantasticky, mňam ! Ďakujeme za receptík
alic77
chcem sa opýtať tie vajíčka do plnky idú surové alebo uvarené natvrdo ???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia