Kuracie peľmene v paprikášovej omáčke
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 20. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
1 ks na potretie |
|
1 KL |
|
Náplň: | |
240 g |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
120 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1/2 PL |
|
1 KL |
|
200 ml |
|
150 ml |
|
|
|
1 ks väčšia |
|
2 strúčiky |
|
Postup
-
1
Omáčka: Posekanú cibuľu, cesnak a potom papriku pokrájanú na malé kocky opečieme na masle. Pridáme sladkú papriku, rascu a pretlak. Podlejeme hydinovým vývarom. Po zredukovaní vývaru zjemníme smotanou na šľahanie, dochutíme soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou. Omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.
- 2
Zo surovín na cesto vymiešame hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme chvíľku odstáť. Potom ho rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme krúžky s priemerom 5–6 cm. Do stredu položíme asi 10 gramov plnky - teda mletého kuracieho mäsa ochuteného soľou a korením, kraje potrieme žĺtkom, preložíme na polovicu a dobre spojíme.
- 3
Nakoniec spojíme konce spolu, aby sme dostali tvar podobný talianskym „tortellinám“. Ukladáme na pomúčený plech a neskôr varíme v osolenej vode 5–6 minút. Premiešame s omáčkou a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Přestože jsem nechutnala, suroviny i postup a výsledné foto mi evokují nebíčko v papulke.