Kuracie peľmene v paprikášovej omáčke

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 20. októbra 2016
Kuracie peľmene v paprikášovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
450 g
200 ml
1 ks
1 ks na potretie
1 KL
Náplň:
240 g
Omáčka:
120 g
1 ks
2 PL
1/2 PL
1 KL
200 ml
150 ml
1 ks väčšia
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Omáčka: Posekanú cibuľu, cesnak a potom papriku pokrájanú na malé kocky opečieme na masle. Pridáme sladkú papriku, rascu a pretlak. Podlejeme hydinovým vývarom. Po zredukovaní vývaru zjemníme smotanou na šľahanie, dochutíme soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou. Omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.

  2. 2

    Zo surovín na cesto vymiešame hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme chvíľku odstáť. Potom ho rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme krúžky s priemerom 5–6 cm. Do stredu položíme asi 10 gramov plnky - teda mletého kuracieho mäsa ochuteného soľou a korením, kraje potrieme žĺtkom, preložíme na polovicu a dobre spojíme.

  3. 3

    Nakoniec spojíme konce spolu, aby sme dostali tvar podobný talianskym „tortellinám“. Ukladáme na pomúčený plech a neskôr varíme v osolenej vode 5–6 minút. Premiešame s omáčkou a podávame.

Diskusia k receptu

haji
@Jozka2 (24.10.2016 05:25)
Přestože jsem nechutnala, suroviny i postup a výsledné foto mi evokují nebíčko v papulke.