Pochúťka z paradajkového pretlaku

seaton - fotkaseaton, 9. marca 2011

Tento recept robila moja mama. Dá sa jesť teplý ale aj studený z chladničky. Najradšej si to natriem na chlieb.

4
porcie
7-8 minút
príprava
1O minút
tepelná úprava

Suroviny

1 väčší
2-3
3-4
štipka
štipka
podľa potreby

Postup

  1. 1

    Očistíme si cibuľu a nakrájame na kocky. Cibuľu upražíme na oleji tak aby zmäkla ale nebola veľmi tmavá. Do cibule pridáme paradajkový pretlak kto chce môže pridať aj trochu kečupu. Všetko spolu chvíľu pražíme. Vajíčka rozbijeme do pohára a vidličkou ich poriadne premiešame. Pridáme k cibuli a pretlaku. Varechou miešame až kým sa vajíčka nezrazia. Pridáme soľ a čierne korenie.Podotýkam že čím viac cibule tým lepšie. Natierame na hrianky alebo chlieb. Môžeme aj jesť s lyžicou a k tomu chlieb. Teplé ale aj studené. Komu ako chutí. Dobrú chuť. Keď sa vám to vidí veľmi husté pridajte ešte trošku kečupu alebo pretlaku.

Diskusia k receptu

abend
Konečne recept ktorý ešte na Vareche nebol a určite dobrý recept, ihneď vyskúšam.
seaton
nie nechutí ako lečo lebo tam nie je paprika ale mne to veľmi chutí
klaura
na hriankach to môže byť dobré ... a keby som prelisovala do toho cesnak ?
seaton
neskúšala som ale nič na tom nepokazíš. Aj ja skúsim.
hubata
Myslím že do tohto základu môže ísť hocičo čo dá kuchyňa: nastrúhaný syr, saláma, kyslé uhorky, zbytok ryby ..... Nie je to ukrajinské jedlo soľjanka?
pacik
Vyskúšam z domáceho pretlaku, určite to bude mňam
aja1616
zaujímavé, jednoduché jedlo a dostupné suroviny, toto je cesta ako takéto recepty šíriť...
cica2
určite to chutí a ešte aj na hriankach, mňam
marienka44
@Seaton ,ja ma svoj domaci pretlak, ktory je vo flasiach zavareny a je redsí, takze konzistecia bude asi vyhovovat. :-)
seaton
najlepšie je vždy vyskúšať pôvodný recept a potom pridať kto čo má rad.To sa lepšie porovnáva.
zorka
Super, vyskúšané, veľmi chutné. :) Odporúčam.
aja1616
Vyskúšala som a tiež odporúčam. Použila som ju ako pomazánku a bolo jej hodne. Na chlieb stačí natrieť tenšiu vrstvu. Fakt je dobrá aj za tepla, aj za studena. Skúsila by som ju aj obmeniť: do vlažnej by som zamiešala trochu mletých oškvarkov a už by to bola dobrá náhrada paštéty.
hanis
Chválím, moc mě chutnalo! Pomazánky bylo hodně, je to jednoduchý a velice chutný recept. Děkuji!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha