Recept bol publikovaný v časopise pred asi 15 až 20 rokmi. Rada varím podľa rôznych receptov a vyskúšala som aj tento. Je veľmi obľúbený Zobraziť celý popisRecept bol publikovaný v časopise pred asi 15 až 20 rokmi. Rada varím podľa rôznych receptov a vyskúšala som aj tento. Je veľmi obľúbený u mojich už dospelých synov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme med na karamel (med má pekne voňať), pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance a opečieme tak, aby mäso zbelelo - asi 5-7 min. Poprášime kari korením a polejeme sójovou omáčkou. (sójová omáčka by mala byť kvalitná - napr. Heinz)
- 2
Kapustu nakrájame na "štvorčeky" 1x1 cm, pridáme k mäsu a pod pokrievkou podusíme cca 10 min. Nepridávame vodu! Otvoríme konzervu hrášku a kukurice, zlejeme šťavu a odkvapkaný obsah konzervy nasypeme do hrnca k mäsku. Povaríme asi 5-7 min.
- 3
Cibuľu nakrájame na kocky a pridáme k zmesi v hrnci. Všetko dobre premiešame, zakryjeme pokrievkou a už nevaríme!
- 4
Podávame s ryžou, prípadne na tanieri ešte pokvapkáme sójovou omáčkou.( ja do jedla nepridávam soľ, ani žiadne iné prichucovadlá)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
... a nerobím prsia ( vlastne takmer nikdy ), ale celé kuriatko, lebo dcéra má rada stehná a ja krídla.
...inak, k mojej identite som stratila heslo, tak je z Bubrienky - Bubrienka1
:-)