Foto: ivka774
Halušky som nazvala preto falošné, lebo neobsahujú zemiaky. Sú na nich však syrečky, ktoré ako som si všimla mnohí z vás nepoužívajú vo svojej Zobraziť celý popisHalušky som nazvala preto falošné, lebo neobsahujú zemiaky. Sú na nich však syrečky, ktoré ako som si všimla mnohí z vás nepoužívajú vo svojej kuchyni, a však určite si miesto nich vedia dať vhodnú náhradu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy som dala asi tak šálku až 2 vlažnej vody a pridala som polohrubú múku a vymiešala na hladké cesto, ktoré som ešte doladila buď troškou vody alebo troškou múky. Cesto má byť redšie( zasa nie až úplne, tak trošku). Samozrejme osolila som ho. Halušky som hádzala cez haluškovač do vriacej vody. Varila som ich kým nevyplávali všetky na povrch a scedila.
- 2
Kyslú smotanu som si vymiešala so syrečkami do hladka, aby neboli hrudky. samozrejme nakrájanú slaninku na kocky som si opražila. Do taniera dáme už scedené halušky, zmiešanú kyslú smotanu a na vrch slaninku. ( Keď sa ozaj neurobí až také husté cesto, halušky sú jemné ako vankúšiky a rozplývajú sa). Táák a môžem sa do nich pustiť, dobrú chuť. ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu