Foto: martinis
Šalát z červenej repy, jabĺk a ementálu zaliaty citrónovou šťavou.
2
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Červenú repu umyjeme a uvaríme domäkka. Mäkkú ošúpeme a pokrájame na kocky.
- 2
Jablko umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadrovníka a spolu so syrom nastrúhame na hrubších slzičkách.
- 3
Cibuľu očistíme, posekáme nadrobno a všetko spolu zmiešame, zalejeme šťavou z jedného citróna.
- 4
Na záver dáme do chladničky na noc odležať. Nasledujúci deň môžme podávať s pečivom na raňajky alebo kedykoľvek počas dňa :)
- 5
Môj tip : Ak nemáte k dispozícii červenú repu, pokojne použite aj zaváranú cviklu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A čo by si povedal na surovú cviklu? Niečo podobné som tu pridala
@rea1 : ďakujem za vtipný komentár :o)
@mirop a @gubics : ospravedlňujem sa gastroodborníkom za nesprávne označenia svojích receptov, naozaj pripúšťam možnosť že Vikingovia nemali cviklu, jablká ani ementál, ale ja som si skrátka pri príprave tohto šalátu predstavil starého fúzatého Vikinga, ako si na ňom pochutnáva :)) Som veľkým fanúšikom Švédska a Škandinávie ako takej, takže viaceré moje recepty majú názvy z tejto oblasti skrátka len pre to, že sa mi páčia - hádam to nikoho neurazí ;)
Ja som ho trochu doplnila - možno skúsiš aj Ty - pár kvapkami olivového oleja a hrsťou slnečnicových jadierok - to zvyknem pridávať k rôznym šalátom.