Foto: mesiar50
Ľahké ako facka.Dr.Oetker nás istí.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Múku premiešame zo sušeným droždím.Pridáme kryštalový cukor a potom vlažným mliekom zmes trochu premiešame,len tak varechou.Ďaľej pridáme olej a smotanu na šľahanie.
-
2
Dielo dobre premiešame mixérom s hnieťacími hákmy.Zhruba po štyroch minútach by sme mali dostať lesklé dielo.
-
3
Cesto zľahka poprášime múkou a prikryjeme ho utierkou.
-
4
Cesto mi kyslo cca. 45 min.
-
5
Cesto prerežeme na dve časti.
-
6
Jednu časť cesta rozvaľkáme ľubovolne podľa vášho uváženia.Môžete si ho dať aj na tenšie,lebo to moje kyslo ostošesť a mal som ho dosť hrubé.
- 7
Pohárom si vykrojíme buchtičky a zo zátkou z minerálky si do nich spravíme diery kde potom vložíme džem prípadne lekvár.
- 8
Takto vykrojené a prichystané cesto som natrel rozpusteným maslom a nechal som ho podkysnúť 10-15 minút.Predhrial som si rúru na 100 C.Buchty som piekol na 200 C/ 20 minút.
- 9
Po vybratí z rúry som ich natrel rozpusteným maslom a prikryl utierkou.
- 10
Želám vám dobrú chuť.
- 7
Nič sa nedeje milá tricia.Ďakujem ti pekne.
Som rád,že sa ti recept páči.Srdečná vďaka.
Milé ohodnotenie od teba.Ďakujem ti.
Ďakujem ti pekne.
Ďakujem ti za pekné ohodnotenie.
Ďakujem ti krásne.
Nie som vševedko milá Frézia a samozrejme ani ním nikdy nebudem.Ale prešiel som všetkymi úsekmii v mäsopriemysle začínajúc ako porážač až po majstra a technika výroby.Cukrári boli od nášho internátu na 200 krokov a tá vôňa čo sa šírila od tiaľ ma dodnes fascinuje.Ďakujem ti pekne.
Nonstop používam sušené droždie.A dokonca som ho dnes aplikoval pomenej,keďže výrobca určuje 1 bal./500 g múky.Som s ním nadmieru spokojný.Tie hneťacie háky to droždie iste trením naštartujú.Máš pravdu u mňa sa štupel od vína nenajde.Vďaka.
Nerád prcujem s droždím.Neraz mi nenakyslo cesto.Teším sa že sa ti buchty páčia.Ďakujem ti pekne.
Ďakujem ti krásne.
No len opatrne.Nieže mi pokazíš fotky.Som rád,že sa ti buchty pozdávajú.
Ďakujem ti Evička.
Moje hobby varenie.Srdečná vďaka.
Ano su chutne,smotana zjemnuje a olej ich nenecha vyschnut.Samozrejme miesto oleja sa da pouzit aj maslo,ale ja aj knedle robim napr.s vodou a olejom.Srdecna vdaka.
Milá salinka každý varecháč má šikovné ruky a majú ich aj tý ,čo sa aspoň trochu zaujímajú a ,,vidia "do tajov kulinárstva.
Ty sa mal aj za socializmu šikovné ruky. Len škoda že si ich dostatočne nevyužil. Inak by si nemusel robiť gastarbeitra v Holandsku na rozdiel od tvojich šéfov ktorí mali ešte šikovnejšie ruky. Holt, taký je život.S tým už dnes nič nenarobíš, ale aspoň tu dávaš babám dobré recepty na koláče.
Podľa Tvojich komentov je vidieť, že si za socializmu na občianskej výchove z etiky a slušného správania asi prepadal...
Musím sa priznať,že to mali byť skôr moravské koláčiky,ale bolo veľmi teplo v kuchyni ,tak mi to cesto nakyslo ostošesť aj druhý krát.Moje dielo potom vyzeralo skôr ako šišky.Ďakujem ti pekne.
Dakujem ti velmi pekne.A dakujem aj za link,sikovna to pomocka.
Si velmi zlata.Dakujem ti pekne.