Žemľovka fotorecept

kitkat44 - bez fotkykitkat44, 5. januára 2013
Žemľovka (fotorecept)
Foto: kitkat44

V mojom prípade skôr "sendvičovka". Keďže sa u nás doma nepopapal sendvič, tak sme sa rozhodli že ho spotrebujeme spolu s prebytočnými jabĺčkami. A Zobraziť celý popisV mojom prípade skôr "sendvičovka". Keďže sa u nás doma nepopapal sendvič, tak sme sa rozhodli že ho spotrebujeme spolu s prebytočnými jabĺčkami. A raz za čas sladký obed nezaškodí :)

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky alebo tanierika si rozmiešame mlieko, vanilkový cukor, a škoricu...cukor môžete pridať navyše aj kryštálový, všetko záleží od toho kto ma ako rád sladké. Ja som dala :)

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď už máme suroviny rozmiešané, postupne obaľujeme kúsky sendviča a ukladáme na dno pekáča, môže byť aj trošku po krajoch. Postup sa bude opakovať. U nás to vyzeralo takto :)

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vrstvu nasiaknutého sendviča poukladáme ľubovoľné ovocie, my sme dali jabĺčka lebo ich nikto nepopapal. Posypeme cukrom a škoricou. S kompótom som ešte neskúšala ale môže to byť tiež fantastické.

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej postupujeme opäť ukladaním sendviča ktorý tvorí poslednú vrstvu. V miske si rozmiešame vajíčka a polejeme vrch. Na vrch dáme ešte kúsky masla ktoré sa nám krásne roztopí. Ak by sa vám zdali sendviče málo nasiaknuté, kľudne si ešte rozrobte trošku mlieka so škoricou a cukrom, a polejte.

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a potom stačí dať piecť na 180 stupňov priblížne 20 minút...všetko však záleží od rúry akú máte doma. Ta krásna vôňa vás aj tak stále bude lákať aby ste nakukovali do rúry a kontrolovali :) Úplne na záver sme si to pocukrovali práškovým cukrom a poliali javorovým sirupom. Chutilo to všetkým a do večera nebolo. Dobrú chuť!

    Žemľovka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia