Pečené karé s zeleninou
Tak som sa rozhodla upiecť karé vcelku. So zemiakmi a kopou zeleniny. A celkom sa...
Pizza rezne z rúry
Kuracie prsia umyjeme, necháme odkvapkať a každé na 5 miestach nakrojíme. Osolíme, okoreníme a...
Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...
Čirý hovězí vývar se žloutkem
Miluju hovězí vývar vařený tímto způsobem, dochucený žloutkem.
Kuracie prsia na zelenine a horčici
Dnes ostala uloha na mne a takto dopadol nas nedelný obed :))
Špagety s olivami, paradajkami a mozzarellou
Tento recept je veľmi jednoduchý, dá sa pripraviť v priebehu 20-tich minút. Chutí naozaj výborne!
Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.
Jesenná kačacinka
Kačacie stehná na červenom víne s jablkami v alkohole a pečenými zemiakmi s rozmarínom-
Zapekaný plnený baklažán s pečenými zemiakmi
S priateľkou sme si spravili baklažán na vlastný spôsob, bez pozretia nejakého receptu. Takže sme...
Ako Škóti na Veľkú noc k vajciam prišli...
Kde bolo, tam bolo, Janko Drotár sa raz do sveta vybral a Marka mu do...
Zabíjačková koštovka
Na večer, keď sa všetky práce okolo zabíjačky skončili, my ženy sme mali upratané, ...
Pita plnená cícerom a mrkvou
Moj oblubeny recept z vegetarianskej kucharskej knihy, samozrejme mnou upraveny.
Cícerový šalát s avokádom
Ak nedáte v kuchyni dopustiť na chuť cíceru, neváhajte a pripravte si tento svieži šalát s...
Hŕstková polievka na podnet Tinky, Fazuľkový prívarok s mäsom a zemiaky IbataK
Fazuľkový prívarok je, podľa mňa, typické rannoletné jedlo, keď fazuľka priebežne dozrieva na záhradke a doma sa...
Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, ...
Rukolový šalát s hruškou a tvrdým syrom
Recept mám z knihy " Hneď to bude " od Dr. Bukovského a Pavla Liptáka...
Šalát s quinoou, repou a tekvicou na mede s kozím syrom
Skvelý šalátik pre zdravie v zime: na obed, alebo na večeru.
Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...
Mäso na kyslej kapuste
Prečítal so ho niekedy veľmi dávno. Bol už vyskúšaný viackrát pri rôznych príležitostiach. Každému čo to...
Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...
Skalické bravčové rebierko
Upravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je...
Kuracie stehná obaľované v slanine
Cesnak nakrájajte na plátky a dajte ho pod kožu stehien, posoľte, obaľte slaninou a ukladajte...
Hanger steak na rozmaríne
Vôbec nie je pravda, že steaky sa robia len zo sviečkovice, inšpiráciu som našla tu:...
Deň pred výplatou - kompletné menu
Stravovacie návyky väčšiny slovenských rodín sa menia podľa dátumu ako ďaleko je pred a po výplate...
Roláda z kurčaťa s hubovou plnkou
Kurča umyjeme a vykostíme od pŕs smerom k stehnám, až nám zostane úplne bez kostí...
Tuniakový steak v bylinkovej kruste
Z tuniaka nakrájame 4 pekné steaky. Na panvičke pripravíme omáčku z limetkovej šťavy (z jednej polovice...
Cestovinový šalát
Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát, vhodný nie len na...