Foto: akeber
Rýchlo a jednoducho . Vždy som šampiňóny len samotné vyprážala skúsila som ich naplniť bryndzou .....raz dva boli fuč :-)
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
10 ks (väčšie) |
|
2 ks (na obaľovanie) |
|
(na obaľovanie) |
|
(na obaľovanie) |
|
|
|
na vyprážanie |
|
Plnka : | |
125 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
jemne posekaná |
|
Postup
-
1
Šampiňóny očistíme . Odstránime nožičku a ošúpeme .
-
2
Vnútro vydlabeme lyžičkou , dávaj pozor aby sa nepolámal . Ja nožičky a vnútro ktoré vydlabem nevyhadzujem . Popražím cibuľku a na cibuľke podusím . Zalejem rozšľahaným vajíčkom .
-
3
Bryndzu vymiešame spolu s vajíčkom , múkou a nasekanou pažítkou .
-
4
Šampiňóny vyplním plnkou . Obalíme v troj obale múka , vajce , strúhanka .
-
5
Vypražím na rozpálenom oleji . Príloha zapekané zemiaky a zeleninka .
-
6
Dobrú chuť ! :-)
Diskusia k receptu