Foto: afataga
Dostala som korenie piatich vôní (teda lepšie povedané, vyžobrala som si ho :-)), tak bolo treba vyskúšať, našla som na nete zopár rcp., ale Zobraziť celý popisDostala som korenie piatich vôní (teda lepšie povedané, vyžobrala som si ho :-)), tak bolo treba vyskúšať, našla som na nete zopár rcp., ale ani jeden sa mi celkom nepozdával, tak som stvorila z nich fúziu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 PL |
|
2 KL |
|
2 hrnčeky |
|
6 ks väčšie |
|
podľa chuti |
|
1 KL strúhaný čerstvý |
|
3 strúčiky |
|
4 ks |
|
1/2 hrnčeka (alebo voda) |
|
3 PL |
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Mäso som nakrájala, posypala korením piatich vôní, pridala nakrájané chilli a 1 PL oleja, premiešala a nechala hodinu na pokoji.
-
2
Nakrájala som si kapustu, paradajky, nastrúhala zázvor a cesnak a pripravila ostatné suroviny, lebo teraz to bude rýchlovka. Do woku som dala 2 PL oleja a mäso sprudka orestovala na dva krát, každú várku cca 1 min., aby sa mi rýchlo zatiahlo a nezačalo sa dusiť, vybrala som ho do misky.
-
3
Do woku som šupla cesnak a zázvor a premiešala asi 5 sek., nefotila som, aby mi neprihorelo, potom som tam rýchlo dala pokrájanú kapustu a paradajky na osminky, tiež som restovala asi 2 min.
-
4
Do woku som vrátila mäso, premiešala, osolila.
-
5
Zaliala som zálievkou pripravenou rozmiešaním sójovky a škrobu vo vode, vývar som nemala, premiešavala som najviac 2 min. a je hotovo. Ryža sa práve dovarila, dala som jazmínovú.
-
6
A keď už sa tu psujeme, naša krásavica mala prvý letný deň 11 rokov...
-
7
... a návštevník na levanduli.
@katka78 fesanda dakuje za kompliment :-), morcacie sa podarilo?
@klukodvody dakujem, aj ja radsej jednodruhove, obcas urobim vynimku, hlavne pri indickych koreninach, nterufam si ich namiesat, aj toto by sa dalo, ale asi by som netrafila pomery
@cesminaz dakujeme, zobranie sa mi osvedcilo, tak som prisla aj k isotu, ale nevyzradim svoj know how :-), informacie maju dnes cenu zlata :-)
@sracz dakujem a suhlasim
@havino no veru je to vzacna odroda, pre nas najvzacnejsia :-), pre vas zas vase dve odrody :-), ja som to korenie u nas neobjavila nikde, tak nastartuj zavity, kde si ho kupila a mozno vyzradis :-)
@zuzanka dakujem, ale prehanas, a to som musela pouzit stary fotak, lebo novsi sa vybral do hor, tvoje fotky su casaku, nie moje. Psia dama videla, ako jej chysta psia "torta", t.j. par kuskov suroveho masa :-), cvakni suseda, potesis, ved vies
dakujem, obcas aj motyka vystreli
dakujem za radu, popozeram
@haji dakujem, uplne suhlasim :-)
@frezia68 dakujem, takto upravene prsia nie su suche a su hned hotove, nase bylinky sa mi k tomu nehodia a jazminova ryza ma svoju krasnu chut a vonu, to by som len pokazila, psie oci su psie oci, nicim nenahradis :-), iba ak by dvoma psami :-)
ty uz si ako moj muz, ten tiez hovori, ze ja mam vzdy pravdu :-)
:-))) aj tak sa to da povedat
to je vec nazoru, kazdemu vyhovuje nieco ine
@katka78 tesim sa, ze chutilo a ze si aj foto pridala, tanier si ukradla niekde na zamku vsak? :-), jasne, ze aj paprika moze byt, len uz to ma potom trochu inu chut, ta kapusta je skor neutralna, vlastne len taka objemova priprava :-), rcp je variabilny, daj si co mas rada, alebo co ma rada tvoja chladnicka
PS: kto by potreboval a pohybuje sa v BA, korenie piatich vôní majú napr. v potravinách Marks & Spencer. Dá sa tiež urobiť doma. Moje má zloženie: badyán, škorica, fenikel, čierne korenie, klinčeky.
@cyrinise dakujem, budem rada, ak skusis a bude chutit
@frezia dakujem, daj potom vediet ci ste prezili :-)
aha ho, ake pekne privitanie po dovolenke :-), dakujem, som rada, ze chuti, aj ja mam rada taketo kombinacie a je to aj rychlovka
:-), ze medovniky :-), ale ano, su tam aj korenia, co idu do medovnikov, som rada, ze ste si pochutili, aj ked uznavam, ze nie kazdemu toto korenie sadne do poharikov (chutovych)