Foto: gombicka94
Tento recept vznikol úplnou náhodou, ale keď sme ho ochutnali, povedali sme si, že aliašskú tresku na iný spôsob už nechceme. Jablká obsahujú organické Zobraziť celý popisTento recept vznikol úplnou náhodou, ale keď sme ho ochutnali, povedali sme si, že aliašskú tresku na iný spôsob už nechceme. Jablká obsahujú organické kyseliny, ktoré reagujú s metylamínom (ten spôsobuje zápach rýb) Rybky tak necítiť :-) sú šťavnaté a veľmi chutné.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené a olúpané jablká nakrájame na tenšie plátky
- 2
Zapekaciu misu potrieme maslom, dno vyložíme polovicou jabĺk. Na ne poukladáme filé z tresky ( môže byť aj iná ryba), posolíme, jemne pokoreníme bielym korením. Pridáme nasekaný tymián (ak nemáme čerstvý, môžeme aj sušený) a prikryjeme druhou polovicou jabĺk. Na vrch poukladáme plátky masla a syra s bielou plesňou ( Camembert, Brie....) Pečieme cca 15 min. Najlepšie rybky chutia so zemiakovým pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja ryby nemarinujem ziadne, pred pouzitim namocim do kysleho mlieka alebo yogurtu. robim prirodne velmi jednoducho, rychlo a obycajne na kombinacii olej a maslo, cesnak, citron, bylinky -obmienam kombinacie a hlavne na panvici kratku dobu.
Tiez som mala skusenost, ze dlhodobo namocene ci v mlieku alebo v citrone stratili konzistenciu.
A ked je ryba cerstva nema vobec zapach.