Najlepšie rybie filé

gombicka94 - fotkagombicka94, 16. marca 2012 18:54
Ďalšie recepty »

Tento recept vznikol úplnou náhodou, ale keď sme ho ochutnali, povedali sme si, že aliašskú tresku na iný spôsob už nechceme. Jablká obsahujú organické kyseliny, ktoré reagujú s metylamínom (ten spôsobuje zápach rýb) Rybky tak necítiť :-) sú šťavnaté a veľmi chutné.

4-5
porcie
10 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené a olúpané jablká nakrájame na tenšie plátky

  2. 2

    Zapekaciu misu potrieme maslom, dno vyložíme polovicou jabĺk. Na ne poukladáme filé z tresky ( môže byť aj iná ryba), posolíme, jemne pokoreníme bielym korením. Pridáme nasekaný tymián (ak nemáme čerstvý, môžeme aj sušený) a prikryjeme druhou polovicou jabĺk. Na vrch poukladáme plátky masla a syra s bielou plesňou ( Camembert, Brie....) Pečieme cca 15 min. Najlepšie rybky chutia so zemiakovým pyré.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist