Vynikajúce langoše

saymona - bez fotkysaymona, 23. mája 2020
Vynikajúce langoše
Foto: saymona

Raz za čas, keď máme chuť na niečo nezdravé...

10
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

1 kg
500 ml
1 bal.
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažnej vody dám droždie a nechám vzísť. Zatiaľ si prichystám ostatné suroviny na cesto. K múke v mise primiešam soľ. Pridám vzídené droždie a vymiesim cesto, ktoré nechám kysnúť približne 20 minút. Potom cesto premiesim a nechám ďalej kysnúť okolo 45 - 60 minút.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelím asi na 10 častí a vytvarujem z nich bochníky.

  3. 3

    V hlbokej panvici rozohrejem olej. Z bochníkov tvarujem langoše a vyprážam ich z oboch strán v horúcom oleji. Hotové langoše potieram olejom, v ktorom rozmiešam prelisovaný cesnak. A navrch si každý dá to, čo má rád. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Si šikovné dievča, alebo žena? nemáš foto.....máš skvelé recepty, a tieto langoše sa mi páčia, takže si ich pre istotu uložím, zdajú sa mi jednoduchšie, aj pre mňa.
A ešte , zabudla som sa spýtať, koľko langošov asi z tej dávky vyjde? Nám dvom by možno stačilo z polovičnej.....
Pěkný receptík, moje kamarádka také dělá těsto na langoše iba s vodou. Prudce jedlé foto!! Jsi šikulka! Jak píše hore @evanaa , máš pěkné recepty!
1x saymona