Foto: lulyna
Tento recept sme začali pripravovať, keď sa nám v záhrade urodilo nadmerné množstvo cukín a celá rodina si ho zamilovala :D
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 ks |
|
1-2 ks celé |
|
3-4 strúčiky |
|
250-300 g |
|
100 g |
|
2-3 ks |
|
1-2 ks (podľa chuti) |
|
1 KL |
|
(podľa chuti) |
|
(podľa chuti) |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Suroviny pridávame podľa množstva a veľkosti cukety. Očistenú cukinu a zemiaky postrúhame, posolíme a necháme krátko postáť. Ak pustí veľa šťavy, lyžičkou ju odstránime. Prisypeme múku, vločky, vajcia, pretlačený cesnak, najemno nakrájanú cibuľku, korenie, majoránku.
-
2
Musíme vytvoriť masu, ktorá je "tak akurát", ako pri haruli. Takže ak sa zdá, že treba pridať múku a vločky, tak ich pridáme. Cestíčko máme pripravené, môžme vyprážať.
-
3
Vyprážame do zlatista, chrumkava z oboch strán. Placky necháme mierne vychladnúť a podávame s kyslým mliekom. Dobrú chuť :D
Diskusia k receptu